Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Frankfurt 2019: Opel má ekologický plán

Opel na nedávnom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom predstavil elektromobil Opel Corsa-e a plug-in hybrid Grandland X. Okrem toho však pestuje čerešničku na torte, ktorou bude elektrický pretekársky špeciál Opel Corsa-e Rally.

Predstavitelia automobilky Opel informovali, že elektrifikácia sa nevyhne ani jeho dodávkam. Vo výrobných plánoch tak figurujú elektrické verzie modelov Opel Combo Life, Combo Cargo a1ira Life. Na trhu by sa mali objaviť do roku 2021.

/Tréner FC Liverpool Jürgen Klopp a súčasná reklamná tvár automobilbovej značky Opel/

Do roku 2024 budú všetky modely značky Opel elektrifikované. Elektrické vozidlá budú hrať dôležitú rolu najmä v mestských oblastiach pre dopravu na posledné kilometre, napríklad v oblasti rozvozov či zásobovania,“ vysvetlil Michael Lohscheller, šéf značky Opel.

Zároveň skonštatoval, že „Opel má bradaté skúsenosti v oblasti vývoja palivových článkov.“ Toto vyhlásenie je však podľa viacerých motoristických odborníkov dosť odvážne a zavádzajúce. A zrejme práve preto teraz v Rüsselsheime vzniká kompetenčné centrum pre vodík a palivové články celej skupiny PSA, ktorej je Opel dnes členom.

Prvým modelom, ktorý dostane pohon na vodíkové palivové články, bude Opel Zafira Life. Kedy ale pôjde na trh a v akých konfiguráciách však nie je zatiaľ známe. V polovici budúceho roku spustí Opel tiež svoj vlastný pretekársky továrenský šampionát ADAC Opel e-Rally Cup určený len pre elektromobily. Pri tej príležitosti na septembrovom autosalóne v Nemecku ukázal aj súťažný špeciál Corsa-e Rally.

-jj-, zdroj: Electrive.com, foto: archív a Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov