Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Gebrüder Weiss testuje elektrické kamióny

Spoločnosť Gebrüder Weiss testuje v mestských zónach vo Viedni jeden z prvých plne elektrifikovaných nákladných vozidiel. Kamión MAN je súčasťou testovacieho programu od konca minulého kalendárneho roka.

Gebrüder Weiss je mimochodom zakladajúcim členom Rakúskej rady pre udržateľnú logistiku. Je teda prirodzené, že ide príkladom a testuje riešenie, ktoré dokáže ušetriť viac než 25 ton emitovaného CO2 ročne.  E-kamión na jedno nabitie prejde až 140 km, jeho možné zaťaženie je až 10.800 kg a využíva sa prevažne na prepravu zberných zásielok.

Jeho nabíjanie trvá 10 hodín, ale umožňuje tiež rýchle dobitie za 45 minút. Pilotná fáza, ktorá potrvá dva roky, sa premietne do vývoja ďalších nákladných automobilov, ktoré v budúcnosti postupne prídu do prevádzky. Konečným cieľom je však elektrifikácia prepravy po meste.

Gebrüder Weiss chce prispievať ku zlepšovaniu životných podmienok obyvateľov a napĺňať tak firemné hodnoty. Nasadenie e-kamiónu v rakúskej metropole je pilotnou fázou dlhodobého projektu. Gebrüder Weiss sa venuje rozširovaniu vlastných skúseností a odborných znalostí tak, aby výhľadovo docielil neutrality v emisiách CO2.

„Úspešné uspokojovanie potrieb budúcich generácií sa nám podarí len vtedy, pokiaľ už dnes dokážeme vyvinúť úsporné riešenie a alternatívnu koncepciu. Jedným zo strategických cieľov Gebrüder Weiss je preto využitie inteligentných logistických riešení pre zaistenie prepravy,“ uviedol Jürgen Bauer, člen správnej rady spoločnosti Gebrüder Weiss.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov