Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


e-Kolobežka Evolveo ES-LR1: Aj tempomat

Spoločnosť Evolveo nedávno uviedla na trh štedro vybavenú elektrickú kolobežku ES-LR1. Nový produkt disponuje mobilnou aplikáciou pre vyšší komfort jazdy a účinným nastavením maximálnej rýchlosti pre deti.


Elektrická kolobežka Evolveo ES-LR1 je dostupná prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov. Cena moderného mestského dopravného prostriedku sa pohybuje okolo 500 eur.
Uvedená e-kolobežka je vybavená motorom s výkonom 250 W, ktorý je schopný poskytnúť okamžitý výkon až 500 W.

Kolobežka je schopná dosahovať rýchlosť 30 km/h s dojazdom na jedno nabitie až 40 km.Bezpečná a výkonná batéria má kapacitu 10,4 Ah a využíva adaptívnu rekuperáciu. Inteligentný systém správy batérie (BMS) chráni batériu pred nadmerným dobíjaním, podpätím a vysokou teplotou.

Súčasne poskytuje užívateľovi spoľahlivé fungovanie. Kolobežka Evolveo ES-LR1 má 8,5-palcové nafukovacie pneumatiky, dvojitý brzdný systém, ktorý sa skladá z kotúčovej brzdy na zadnom kolese a regeneratívnej protiblokovacej brzde eABS. Rezponzívna brzdná dráha je len 3,9 metra.

Plocha kolobežky na státie je pre vyššiu bezpečnosť potiahnutá protišmykovou silikónovou vrstvou so zosilnenou odolnosťou proti UV žiareniu a starnutiu vďaka poveternostným vplyvom. E-Kolobežka Evolveo ES-LR1 spĺňa normy odolnosti IP54, nevadí jej striekajúca voda, dážď ani prach.

Má výkonné predné aj zadné svetlá. Predný svetlomet má dosah 8 metrov, zadné svetlo je vybavené funkciou brzdového svetla. Originálne riešenie skladacieho mechanizmu zabraňuje nežiaducemu zlomeniu riadidiel a uľahčuje zloženie kolobežky pre prenášanie alebo ukladanie.

Elektrokolobežka Evolveo ES-LR1 má dĺžku 1094 mm a výšku 1177 mm, ktorá sa po zložení zmenší na 474 mm. Nosnosť je 120 kg. Kolobežka je vybavená elektronickým zámkom. Ďalej má tempomat s možnosťou aktivácie pri nastavenej rýchlosti a dva jazdné režimy s obmedzením maximálnej rýchlosti.

Prehľadný farebný displej poskytuje dostatok informácií vrátane dojazdu, aktuálnej rýchlosti alebo zvoleného jazdného režimu. Mobilná aplikácia je dostupná pre chytré telefóny s operačným systémom Android i iOS, pričom poskytuje široké možnosti využitia.

V prípade využitia mobilnej aplikácie môžete počítať aj s detailnými jazdnými štatistikami, informáciami o stavu batérie alebo prednastavenia tempomatu, jazdných režimov a rýchlostných limitov. Spárovanie mobilného zariadenia s kolobežkou Evolveo ES-LR1 je jednoduché a rýchle.

Vďaka spomínaným vlastnostiam a technickému riešeniu je elektrická kolobežka Evolveo ES-LR1 určená nielen pre deti, ale predovšetkým dospelým pre slobodný pohyb v mestách, po spevnených komunikáciách a v nenáročnom teréne.

-jj-. Foto: Evolveo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov