Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Český šofér šokoval nemeckých policajtov!

Netradičný úkaz na ceste nahlásili policajtom nemeckí vodiči. Tí na diaľnici A6 spozorovali staručký autobus Karosa (rv. 1976), ktorý vo svojich útrobách okrem iného viezol populárny model 90. rokov, Volkswagen Vento.

Za volantom sedel podľa tamojšej polície český štyridsiatnik, ktorý smeroval zo svojimi kolesovými láskami do Francúzska. Popri Vente viezol pneumatiky, kanistre, benzín, a kopec iných harabúrd. Policajti po zhodnotení situácie vodičovi zakázali ďalšiu jazdu.

Autobus je určený  v prvom rade na prepravu osôb, nie na prepravu tovarov. Samozrejme, existujú špeciálne prestavby, ktoré využívajú za základ autobus. V tých sa dá previesť takmer všetko, na čo si len spomeniete.

Problémom v tomto konkrétnom prípade bolo voľné uloženie nákladu a jeho neukotvenie. Ak sa stane nehoda, tak je aj 1 kg ťažký letiaci predmet vysoko nebezpečný pre osádku. Nie to ešte celé pohybujúce sa neukotvené (resp. nesprávne ukotvené) auto.

Čakal som, že vodičovi za tento exces nemeckí policajti vzali aj “rodný list”.

Vodič na moje počudovanie dostal na výber 2 možnosti, aby mohol v jazde pokračovať.Musel buď zabezpečiť dostatočné upevnenie prevážaného nákladu, poprípade celý náklad preložiť do iného vozidla. A práve tejto druhej spomínanej možnosti sa chytil. Doslova za chvíľu boli pri ňom jeho známi aj s vozidlom uspôsobeným na prevoz áut, ktorí mu pomohli v tejto nepredvídanej ťažkej chvíli. K motívu jeho konania sme sa nedopátrali.

Popravde si nie som istý, ako tam to auto naložil. Zjavne však upravil zadné čelo na staršej Karose radu Š, ktoré sa tak stalo otvárateľné. Trochu sa čudujem, že táto úprava nemeckým policajtom nevadila. Ale kedy nemecký policajt videl naposledy Karosu?

Ps: Čo myslíte, mal sandále a ponožky? 🙂

Foto: Polizeidirektion Kaiserslautern

Autor: Marek PAUCO

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov