Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Superb iV: Výroba prvého plug-in hybridu spustená

V máji sa ňou kochali návštevníci autosalónu v Bratislave, minulý týždeň prvé kusy vozidla Škoda Superb iV opustili výrobné linky závodu v českých Kvasinách. Premiérový plug-in hybrid značky uvedú na trh začiatkom budúceho roka.

V máji sa ňou kochali návštevníci autosalónu v Bratislave, minulý týždeň prvé kusy vozidla Škoda Superb iV opustili výrobné linky závodu v českých Kvasinách. Premiérový plug-in hybrid značky uvedú na trh začiatkom budúceho roka.

Automobilka Škoda pripravila závod pre výrobu prvého elektrifikovaného sériového modelu v histórii firmy vďaka investícií vo výške okolo 12 miliónov eur. Nový Superb iV s plug-in hybridným pohonom sa vyrába výhradne v Kvasinách a to na rovnakej výrobnej linke ako vozidlá Superb so spaľovacím motorom.

Odštartovanie sériovej výroby vozidla Škoda Superb iV predstavuje veľký krok do budúcnosti. V posledných mesiacoch sme dôsledne pracovali na tom, aby sme umožnili spustenie výroby prvého modelu s plug-in hybridným pohonom a vďaka skvelému tímu sa to podarilo,” uviedol Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti Škoda Auto.

Aby bol závod Kvasiny pripravený na špeciálne požiadavky, ktoré výrobný proces prvého elektrifikovaného sériového modelu značky Škoda vyžaduje, muselo byť zrealizovaných niekoľko úprav. Okrem iného bola upravená zvarovňa a montážna hala. Vzhľadom k tomu, že sa podlaha vozidla v oboch variantoch pohonu odlišuje, boli vo zvarovni niektoré zariadenia upravené alebo aj úplne na novo inštalované.

Spoločnosť Škoda Auto pokračuje v vzdelávanie zamestnancov v oblasti elektromobility. Preto v Kvasinách vzniklo aj nové tréningové centrum. Školenie od tej doby absolvovalo už takmer 6000 zamestnancov a záujemcov. Superb iV s plug-in hybridným pohonom ponúkne benzínový motor 1,4 TSI a elektromotor.

Dohromady poskytnú celkový systémový výkon 160 kW (218 k). Čiste elektrický dojazd je až 56 km v cykle WLTP, po započítaní dojezdu na benzín je dojazd na jedno nabitie a natankovanie až 930 km. Nový variant pohonu je k dispozícii v úrovniach výbavy Ambition a Style, a tiež vo verzii Sportline a L&K.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov