Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rivian dostal gigantickú objednávku od Amazonu

Start-up Rivian, ktorý v zámorí oživil záujem o pick-up, ale už s elektrickým pohonom, zaznamenal ďalší úspech. Americká technologická spoločnosť Amazon si totiž od značky Rivian objednala 100.000 plne elektrifikovaných dodávok.

Keď firma Amazon so sídlom v Seattle investovala 700 miliónov amerických dolárov (634,633.820 eur). do spoločnosti Rivian, nielen motoristickí odborníci tušili správne, že je v tom nejaký obchodný zámer. A tak sa aj stalo.

Šéf Amazonu Jeff Bezos nedávno oznámil, že dodávky od rýchle rastúceho start-upu Rivian budú nasadené do služby od roku 2021.

Americký Rivian, ktorý vznikol len pred desiatimi rokmi pritom až doteraz plánoval vyrábať dva takmer totožné modely, a to pick-up truck Rivian R1T a z neho odvodené SUV Rivian R1S. Teraz k ním pribudol tretí model.


Objednávka v celkovej hodnote 4 miliardy USD (3,626,473.255 eur) pomôže zámorskej značke Rivian celkom zásadne s ďalším rozvojom firmy. K futuristicky vyzerajúcej elektrickej dodávke zatiaľ nie sú žiadne podrobnejšie informácie ani špecifikácie.

Rivian v súčasnej dobe vybavuje továreň v meste Normal v americkom štáte Illinois. Výroba dvoch pôvodných modelov by tam mala začať už na budúci rok.

Niektorí analytici prorokujú automobilke Rivian svetlú budúcnosť a považujú ho za „druhú Teslu”. Najmä preto, že práve pick-up trucky a veľké SUV sú v USA a Kanade kľúčovým a najpredávanejším segmentom.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov