Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault K-ZE pod 8000 eur? Áno, v Číne

Už v apríli predstavila značka Renault na autosalóne v Šanghaji mestský elektromobil City K-ZE. Francúzska automobilka sa snaží presadiť na najväčšom trhu s elektromobilmi a aj preto ponúka malé vozidlo v prepočte len za 7900 eur.

Svetovú premiéru absolvovalo minivozidlo Renault K-ZE na autosalóne v Paríži na jeseň roku 2018. Od začiatku je navrhnuté ako ultra-lacné, ale plne elektrické auto pre čínske mestá. Auto využíva spoločnú Renault-Nissan platformu pre malé autá CMF-A.

V Číne sa K-ZE predáva v troch variantoch, v cenách od 7900 eur do 9140 eur . Áno, nemýlite sa, ide o cenu, v ktorej sú započítané štedré čínske dotácie. Najvyššia verzia ponúka 33kW elektromotor (125 Nm), 26,8kWh batériu a dojazd 271 km (NEDC).

Vo všetkých prípadoch je možné využiť rýchlonabíjanie čínskeho štandardu GB/T a užívať si maximálnu rýchlosť 105 km/h. Rozmery vozidla sú 3,73 m dĺžka, 1,58 m šírka, 1,48 m výška.

Rázvor meria 2,42 m. Hmotnosť mestského elektromobilu je 921 kg a batožinový priestor má kapacitu 300 litrov. Hoci sa ako prvý začína predávať v Číne, s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o globálny model. Na európskom kontinente by sa však mal predávať Renault K-ZE za 15.000 eur.

-jj-, zdroj: electrek.co

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov