Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Chevrolet Corvette Stingray: Najvýkonnejší audiosystém

Už nielen design a skvelý výkon motora, ale aj jedinečný zvukový výstup je potrebný. Nový model Chevrolet Corvette Stingray má všetky spomínané atribúty aj vďaka jednému z najvýkonnejších audiosystémov od spoločnosti Bose.

Konštruktéri sa rozhodli, že v prípade štvorkolesovej legendy už nebude dominantný len originálny zvuk osemvalca, ale tiež zvuk, ktorý sa bude šíriť z reproduktorov. A na akú technológiu zvuku sa hudobní nadšenci môžu tešiť?

Ide o úplne nový zvukový systém Corvette Bose Performance Series. Tento prémiový zvukový systém je vybavený 14 reproduktormi. Podľa zástupcov značky Bose je to najvyšší počet reproduktorov osadených v dvojmiestnom kupé.

Vedenie spoločnosti Bose prezradilo, že v roku 2020, keď sa nový Chevrolet Corvette Stingray objaví na trhu, pôjde vôbec o najhlasnejší a najčistejší zvuk, ktorý bol kedy v automobiloch použitý. Mark Armitage z firmy Bose prezradil, v čom je tento systém tak unikátny.

Našim prvoradým cieľom bolo úzko spolupracovať so značkou Chevrolet, aby sme dosiahli čo najlepší zvukový zážitok pre model Corvette Stingray. To všetko s využitím pokročilej technológie spracovania signálu a ladiacich nástrojov,” povedal na úvod Armitage.

Ako sa ukázalo, 14 reproduktorov je pre nás to pravé číslo, aby sme mohli dosiahnuť ideálny výsledok. Dva z týchto reproduktorov sú 10-palcové subwoofery, ktoré sú umiestnené vo dverách. Tie majú vo vnútri špeciálne otvory a slúžia ako obrie basové skrine. Naši ľudia strávili vývojom tohto nového systému tri roky,“ dodal Armitage.

Model Chevrolet Corvette Stingray bude dostupný v priebehu roku 2020 a jeho základná cena sa pohybuje okolo 60.000 amerických dolárov (54.400 eur). To je však cena modelu bez prémiovej verzie ozvučenia, tá bude známa až začiatkom budúceho roku. Na Slovensku síce oficiálne zastúpenie značky Chevrolet chýba, ale modely vozidiel sa dajú zohnať aj cez našich dílerov, respektíve v susedných krajinách.

 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov