Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes+Renault+Nissan+Mitsubishi = elektrododávka

Mercedes-Benz bude pokračovať vo svojich aktivitách v segmente malých dodávok. Vedenie nemeckej automobilky rozhodlo o nástupcovi modelu Citan, ako súčasti produktového portfólia Mercedes-Benz Vans vrátane elektrického variantu.

S následníkom modelu Citan nadviaže Daimler AG v podstate na deväť rokov trvajúcu strategickú spoluprácu so značkami Renault, Nissan a Mitsubishi. Spoločnosť Mercedes-Benz Vans uviedla model Citan na trh v roku 2012.

Nový Citan prejde novým komplexným vývojom a bude ľahko rozpoznateľný ako Mercedes-Benz hneď na prvý pohľad. Poskytneme mu jasnú identitu odpovedajúcu našej značke,“ uvádza Marcus Breitschwerdt, šéf oddelenia Mercedes-Benz Vans.

Podľa viacerých odborníkov však nová verzia Citan bude v podstate kopírovanie starého pod novou značkou. Na mysli majú „rebadgeovaný“ Nissan NV200 respektíve e-NV200. Dodávka Citan s kompaktnými rozmermi a veľkorysým nákladovým priestorom je ideálna pre širokú škálu využitia predovšetkým v mestskom prostredí.

Práve tam budú donáškové služby v blízkej budúcnosti postavené pred ešte väčšie výzvy než doteraz. Pre úspech v tejto oblasti boli položené pevné základy vďaka kombinácii vysokej funkcionality, všestrannosti, úspornosti, alebo bezpečnosti a dobrých jazdných vlastností.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov