Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Calamus One – Elektrobicykel a pokrok v jednom

Uvažujete o kúpe elektrického „ultrabiku“ z hľadiska kategórie kvalita/cena? Potom je nový model elektrického bicykla Calamus One určený práve pre vás. 

Nemecká spoločnosť so sídlom v Berlíne chce začať dodávať elektrobicykel svojim prvým zákazníkom začiatkom budúceho roka. Ako v prípade mnohých kampaní na crowdfundingovom webe IndieGogo ale nie je vôbec isté, že sa to aj v reálnom živote podarí.

Dizajnovo veľmi vydarený elektrobike Calamus One patrí medzi najpokročilejšie vychytávky na trhu s elektrickými bicyklami. Cena pritom zostáva stále v rozumných medziach.

Cena najmenej výkonného elektrického bicykla Calamus One začína na 1997 amerických dolároch. Calamus One je pritom vybavený napríklad strážením mŕtveho uhla. Akonáhle ultrazvukové senzory detekujú približujúce sa vozidlo, rúčka na správnej strane riadidiel začne vibrovať.

Veľký dotykový ovládací displej elektrobicykla je vybavený systémom Android. Nemusíte tak pripájať vlastný mobilný telefón, aby ste mohli využívať služby typu navigácia Google Maps a podobne.

Konštruktéri mysleli aj na bezpečnosť. „e-Bajk“ sa odomkne po oskenovaní otlačku prstu. Odomkne sa súbežne aj alarm, Calamus One obsahuje štandardne aj tento pokročilý bezpečnostný prvok využívajúci GPS/4G.

Vďaka tomu vás dokáže samo upozorniť správou na telefón, pokiaľ sa s ním deje niečo nekalého. Čo sa týka samotných komponentov, využíva elektrobicykel remeňový systém pohonu Gates, hydraulické brzdy a ďalšiu kvalitnú výbavu.

Na výber sú stredové motory s výkonom 250 W, 500 W a 700 W. Rýchlosti sú nastavené od 32 km/h do 45 km/h. Vyberateľná batéria má kapacitu od 504 Wh do 674 Wh. Dojazd tak môže byť až 100 km.

Zdroj a foto: Calamus

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov