Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Maťo Homola obsadil na Red Bull Ringu 6. miesto

Jemný dážď, ktorý sa spustil nad rakúskym okruhom Red Bull Ring tesne pred začiatkom druhých pretekov víkendu TCR Europe, výrazne zamiešal karty a priniesol dramatické preteky.

Celé preteky boli poznačené množstvom kontaktov, výletov mimo trať a s tým súvisiacim výjazdom neutralizačného vozidla, ktoré bolo na trati až dva krát. Maťo Homola dokázal predbehnúť viacero jazdcov, no aj sám bol obehnutý niekoľkokrát. Vpredu jazdiaci Coronel dokonca dostal penalizáciu vo forme prejazdu boxovou uličkou za to, že pracovali na aute ešte 5 minút pred štartom, čo nie je povolené. Nakoniec však odjazdil celé preteky a v cieli získal 30 trestných sekúnd, ktoré symbolizujú prejazd, teda Drive through penalty.

Maťo Homola, ktorý štartoval z 12. miesta obsadil fantastické 6. miesto a odnáša si veľkú porciu bodov.

 „Dnešné preteky boli nesmierne náročné. Išiel som radšej opatrne, raz to držalo, raz nie, takisto aj dážď bol raz silnejší, raz slabší,“ povedal Maťo po pretekoch. „Bolo to drsné. Sám som mal niekoľko kontaktov a krízoviek, nebolo to jednoduché. Možno som mohol byť ešte o niečo agresívnejší, ale výsledok by bol neistý. Som rád, že je to tak, ako to je. Som veľmi šťastný za 6. miesto, je to výborných 21 bodov do šampionátu.“

Nešťastne doplatil na agresívnu jazdu Maťov tímový kolega Dušan Borković, ktorého „odstrelili“ v poslednom kole z trate, ako aj Filippi, ktorého odstavil Engstler a tento kontakt sa ešte stále prešetruje. Je tu šanca, že by mohol byť penalizovaný, čím by sa Maťo Homola mohol posunúť ešte vyššie, teda na 5. miesto. Určite budeme informovať prostredníctvom krátkej tlačovej informácie.

Najbližšie preteky čakajú na Maťa prvý augustový víkend, v nemeckom Oscherslebene. Tie najdôležitejšie udalosti a pretekársky život môžete sledovať tiež na Maťových sociálnych sieťach – Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Kalendár TCR EUROPE 2019

  • 27.-28.04. HUNGARORING, Maďarsko
  • 25.-26.05. HOCKENHEIMRING, Nemecko
  • 08.-09.06. CIRCUIT DE SPA-FRANCORCHAMPS, Belgicko
  • 13.-14.07. RED BULL RING, Rakúsko
  • 03.-04.08. MOTORSPORT ARENA OSCHERSLEBEN, Nemecko
  • 21.-22.09. CIRCUIT DE BARCELONA CATALUNYA, Španielsko
  • 12.-13.10. AUTODROMO DI MONZA, Taliansko

Tlačová správa, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov