Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


DUEL: Majstri volantu?

DUEL v júni priniesol zaujímavú zostavu. V krásnom počasí si to na trati rozdala trojica kamarátov. Porazil však najrýchlejší z nich aj nášho šéfredaktora?

Po predstavení trate v Centre bezpečnej jazdy na SLOVAKIA RINGU nastal čas na prvé tréningové kolá. Prvý si za volant nášho Hyundai Tucson sadol Ondrej. Išiel uvážlivo, snáď až príliš. Bolo vidieť, že nemá skúsenosti s automatom, ani so šoférovaním SUV, čo ho dosť znevýhodnilo. Matej už bol odvážnejší, dosiahol celkom súci čas, a tak aj Ondrej začal uvažovať nad tým, kde drahocenné sekundy stratil. Posledný na rad prišiel Michal. Už v tréningovom kole nasadil latku pomerne vysoko.  A v tejto chvíli zaúradovalo to, na čo sme s našimi súťažiacimi zvyknutí – zdravá chlapská súťaživosť.

  

V dvoch ostrých kolách sa Ondrej výrazne zlepšil, čo dostalo pod tlak Mateja. Ten si dal povedať, že ak bude zle parkovať, stratu na ďalšom úseku trate už nedoženie. Parkoval výborne, a tak svoj tréningový čas nakoniec vylepšil o 12 sekúnd. A hoci sa po druhom meranom kole prepracoval na prvé miesto, úplne spokojný so svojim výkonom celkom nebol. Dobre vedel, že Michal mal rezervy tiež. A predtucha sa naplnila. Hoci Michal počas obidvoch jázd urobil chybu, posunul sa aj po pripočítaní trestných sekúnd na prvé miesto. Kde nazbieral cenné sekundy? Viac dôveroval brzdám. Poslednou tajničkou piatkového popoludnia teda bolo, či Michal porazí aj nášho šéfredaktora. Primát najrýchlejšieho na našom okruhu si aj po ostatnom kole Duelu udržal Peter Varga. Išiel čisto, bez chýb a trestných sekúnd.

Posledný Duel pred letnou prestávkou teda máme za sebou. Už dnes sa tešíme na ďalšie pokračovanie. A dúfame, že sa nám na štart podarí postaviť dvojicu partnerov. Dievčatá a ženy, nemáte ambíciu vyzvať vášho partnera na súboj? Ak áno, sledujte náš facebook, kde uverejníme pozvánku na ďalšie kolo.

Text: Peter Lacena, foto: Peter Varga

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov