Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz spúšťa predaj modelu EQC

Mercedes-Benz EQC, ktorý automobilka vyrába v Brémach, si už možno objednať. Cena základnej verzie začína na sume 76 800 eur s DPH.

Na Slovensku spĺňa EQC podmienky na udelenie štátnej podpory vo výške 5 000 eur, ktorá má byť spustená v decembri tohto roka. Mercedes-Benz EQC je možné zakúpiť u autorizovaných zmluvných partnerov, ktorými sú v tomto prípade Motor-Car Bratislava (Tuhovská, Panónska), Motor-Car Banská Bystrica, Motor-Car Žilina a MOTOR-CAR Košice. Záujemca o EQC má možnosť využiť poradenstvo týkajuce sa inštalácie nabíjacej stanice v jeho zázemí.

O komfortné dlhodobo bezstarostné používanie sa postarajú servisné balíky vytvorené špeciálne pre vozidlo EQC. Ich súčasťou sú servisné balíky ako „Údržba“ (údržbové práce s využitím originálnych náhradných dielcov počas 6 rokov alebo do 160 000 km), „Služba odvozu a dovozu vozidla“ (po vozidlo si prídu pracovníci údržby na miesto dané klientom a rovnako mu tam aj vozidlo vrátia) či „Dovolenkový balík“ (zapožičanie vozidla so spaľovacím motorom na 14 dní v roku za zvýhodnených podmienok). Okrem záruky na akumulátor (tzv. certifikát akumulátora) platnej 8 rokov alebo do 160 000 km majú zákazníci navyše možnosť predĺženia štandardnej záruky na vozidlo až do veku 6 rokov alebo do 160 000 km.

Mercedes-Benz EQC dosahuje výkon 300 kW (408 k). Jeden elektromotor na prednej a jeden na zadnej náprave ponúkajú krútiaci moment 760 Nm. Plne variabilný pohon 4MATIC zlepšuje jazdnú stabilitu. Silu prerozdeľuje plynule a stará sa o lepšiu bezpečnosť jazdy, kvalitnejší pôžitok z jazdy a dlhší dojazd 445 až 471 kilometrov (podľa normy NEDC). Pohon čerpá energiu z lítiovo-iónových akumulátorov s kapaciotu 80 kWh.

Mercedes-Benz EQC ponúka už v základnej verzii bohatú výbavu. Vďaka inovatívnemu systému infotainmentu, najmodernejším asistenčným jazdným systémom, službám, ktoré výrazne presahujú samotné vozidlo a inteligentnej stratégii pohonu presviedča, že nebude iba vozidlom, ale aj inteligentným spoločníkom svojho majiteľa. Súčasťou sériovej výbavy pre slovenský trh je okrem iného aj tepelnoizolačné tmavo tónované sklo, balík komfortnej výbavy KEYLESS-GO, asistent sledovania mŕtveho uhla, balík odkladacích priestorov a nabíjací kábel pre domácu zásuvku.

Samozrejmosťou je použitie nového ovládacieho rozhrania MBUX so špecifickými prvkami pre model EQC ako služby sprostredkované na diaľku a navigačné služby, ktoré spájajú všetky funkcie týkajúce sa elektrického jazdenia. Navigácia optimalizuje trasu s ohľadom na dojazd vrátane zastávok na nabíjanie, individuálne nastavenia nabíjania a predklimatizovanie vozidla. Ukazovatele, ktoré boli navrhnuté len pre Mercedes-Benz EQC, ako napríklad merač výkonu, ktorý nahradzuje otáčkomer, prispievajú k pozitívnemu používateľskému zážitku. Ďalším výrazným prvkom výbavy je inteligentná podpora vodiča s piatimi rozličnými jazdnými programami a piatimi stupňami rekuperácie, ktoré si možno individuálne nastaviť a ktoré sa prispôsobujú na základe rýchlosti a trasy.

Peter Lacena (Daimler AG), foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov