Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Májový DUEL priniesol súboj kamarátov

DUEL nám v máji narobil poriadne vrásky. Úradovalo nielen počasie ale aj pracovné povinnosti účastníkov. Ako to nakoniec dopadlo?

Z plánovanej zostavy piatich čitateľov troch na poslednú chvíľu vyradili pracovné povinnosti. V Centre bezpečnej jazdy na SLOVAKIA RINGU sa navyše ešte hodinu pred začiatkom doslova čerti ženili. Nás a ani dvojicu kamarátov to však neodradilo. A keďže sa nakoniec aj počasie umúdrilo, súboj sa mohol začať. Pri predstavovaní trate sme ich upozornili na rizikové miesta. Prvé tréningové kolo bolo vari až príliš opatrné. Ako sme však ohlásili dve ostré merané kolá, chuť vyhrať a poraziť kamaráta zaúradovala.

 

Prvý sa za volant posadil Jacob. Začal rozvážnejšie, nevyhol sa zaváhaniu pri parkovaní. Ukázalo sa, že tréma občas zviaže ruky. Po jazde sme si prebrali jeho čas a aj miesta na trati, kde stratil. To si už  však za volant sadal Adam. Odštartoval podstatne svižnejšie a na konci rovinky aj brzdy riadne prevetral. A keďže zvládol aj parkovanie a zostávajúcu časť trate išiel ako skúsený harcovník, bol z toho veľmi sľubný čas. Na kamaráta mal náskok 15 sekúnd. Druhé kolo a dobre mienené rady, ktoré sme Jacobovi samozrejme radi poskytli, bolo veru cítiť. Začal podstatne svižnejšie, a aj parkovanie zvládol na výbornú. Svoj čas výrazne zlepšil a razom sa dostal na úroveň kamaráta.  Adam však zabojoval a čas z prvej jazdy zlepšil o tri sekundy. Kamaráta teda nakoniec porazil. Gratulujeme. Nakoniec si za volant sadol Peter Varga. Čo myslíte, stal sa Adam májovým víťazom DUEL-u? Nie, Peter, hoci bol rozdiel minimálny, nakoniec vyhral.

Populárny bonus

Skúška na odtrhovej plošine je už štandardnou súčasťou akcie, a tak sme ju neodopreli ani chalanom. Adam osedlal vlastné auto, Jacob náš Hyundai Tucson. A hoci sú obaja veľmi čerství držitelia vodičských preukazov, držali sa vskutku nad očakávanie. Trocha ich síce zneistilo, keď sme systém prepli na náhodný výber, ktorým smerom sa plošina pohne. Nakoniec sa však s nástrahami vyrovnali veľmi dobre a bolo z toho veľmi príjemné dopoludnie. Sme radi, že sme do nášho auta posadili ďalších duelantov. Už teraz sa tešíme, na ďalšie kolo.

Text: Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov