Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Šanghaj: Eko agent 007?!

Milovníci rýchlych automobilov a dobrodružstiev Jamesa Bonda majú dôvod na úsmev. V 25. pokračovaní dramatickej ságy sa totiž agent 007 bude preháňať na prvom plne elektrickom vozidle od značky Aston Martin. Z modelu Rapide E sa vyrobí len 155 exemplárov.

Prototyp elektromobilu Aston Martin Rapide E sa objavil na scéne už v roku 2015. Na aprílovom autosalóne v Šanghaji sa však premiérovo predstavila jeho výrobná verzia.

Najnovšiu „bondovku“ má pod palcom režisér Cary Joji Fukunaga, ktorý sa zviditeľnil seriálom „Temný prípad“, pričom hlavnú rolu opäť obsadí Daniel Craig.

Predstavitelia britskej automobilky Aston Martin potvrdili, že v prípade pohonného systému spolupracovali so spoločnosťou Williams Advanced Engineering. Auto bude poháňať 800V batéria s inštalovanou kapacitou 65kWh.


Spomínaná batéria sa skladá z 5600 li-ion batériových článkov typu 18650, a dvoch elektromotorov na zadnej náprave s celkovým výkonom 454 kW/950 Nm.


Podľa ostrovnej značky to bude stačiť na dojazd až 320 km na jedno nabitie (WLTP). V prípade dostatočne výkonnej nabíjačky, predpokladáme teda 350kW, bude možné nabíjať až 500 km za hodinu. Maximálna rýchlosť bude obmedzená na 250 km/h.


-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov