Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota C-HR do zásuvky

Toyota na Auto Shanghai 2019 predstavila dva elektrické novinky. Nová Toyota C-HR a jej sesternica IZOA sú prvými elektromobilmi Toyoty na batérie. Do predaja sa dostanú na budúci rok.

Elektrickú budú vyrábať v továrni  GAC-Toyota a model  IZOA v závode FAW-Toyota. Nová Toyota C-HR má pozmenenú prednú masku so zmenšenou mriežkou chladiča, čisto elektrický motor si totiž vyžaduje menej chladenia.  Toyota zatiaľ o nových vozidlách neposkytla žiadne technické  informácie. Isté je, že na čínsky trh sa dostanú v prvej polovici roka 2020.

Toyota v Šanghaji predstavila aj mnoho ďalších elektrifikovaných automobilov – hybridné verzie RAV4, ktoré debutujú na tomto trhu, modely  Alphard a Vellfire,  Corolla a Levin vo verziách  plug-in hybrid dostupných v Číne od marca tohto roku.

Automobilka plánuje zintenzívniť elektrifikáciu svojej modelovej ponuky. Cieľom je,  aby  do roku 2030 predávala  5,5 milióna elektrifikovaných áut ročne.

Aktuálne predáva v strednej a západnej Európe majú hybridné modely na celkovom predaji podiel až 50 %. K februáru 2019 predala automobilka takmer 13 miliónov elektrifikovaných automobilov. vozidlá umožnili znížiť emisie CO2 o viac ako 103 miliónov ton.

Atrakciou stánku Toyoty je aj koncepčný model RHOMBUS – elektromobil, vyvinutý v Toyota Motor Engineering & Manufacturing China, v centre výskumu a vývoja Toyoty v Číne.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov