Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vyhrá Maťo Homola šampionát TCR Europe?

Maťo Homola sa posadí za volant Hyundai i30 N TCR. Cieľ je jasný, získať v šampionáte cestovných vozidiel TCR Europe európsky titul!

TCR Europe v súčasnosti supluje rolu majstrovstiev Európy cestovných vozidiel. Spoločne s Maťom sem mieri množstvo skvelých jazdcov, celkovo sa ich na štartový rošt postaví približne 35, v ôsmych rôznych automobilových značkách. Ďalšou veľkou zmenou je pre nášho pretekára po dvoch rokoch zmena tímu, mieri do jedného z najlepších, aké TCR Europe jazdia. Taliansky tím Target Competition píše už 15 rokov úspešnú motoršportovú históriu, počas ktorej získal tituly majstra Európy FIA ETCC, absolútne víťazstvo TCR International – ako tímová, tak pretekárska trofej, či tímový pohár v TCR Europe v r. 2017. Tím tento rok postaví na štart až 5 pretekárov, ako napríklad bývalého Maťovho tímového kolegu Srba Dušana Borkovića, či švédsku súrodenecká dvojica Andreasa a Jessicu Bäckman a samozrejme, Maťa Homolu! Mnohí ste určite preskočili niektoré odseky, aby ste sa dostali až sem.

Maťo si tak po dvoch rokoch sadne do auta, ktoré je skutočne víťazné. Minulý rok obsadilo prvé dve priečky vo svetovom šampionáte FIA WTCR. O spojení so značkou Hyundai Maťo povedal: „Hyundai i30 N TCR je pre mňa splneným snom! Hoci som im dokázal minulý rok ukázať aj chrbát, po väčšinu sezóny boli predo mnou. Tento rok v ňom budem sedieť aj ja! Viem, že toto je sezóna, v ktorej sa spájajú všetky veci tak, že budem môcť bojovať o víťazstvo,“ neskrýva nadšenie Maťo Homola. 350 koní, 420 Nm, objem 1998 cm³. „Minulý rok bolo pre mňa motiváciou, dostať sa do TOP 10. Aj to veľakrát vyzeralo ako „mission impossible“, čo sa, verím, tento rok zmení. Máme všetky nástroje na to, aby sme získali európsky titul!“

O podporu na ceste za splnením cieľa získal posily. Súčasťou tímu budú  inžinier Jaro Krajčí a mediálny manažér Tomáš Kováč, takže informovanosť z jednotlivých pretekov bude prostredníctvom silných Maťových sociálnych sietí takmer naživo. Prvé preteky víkendu sa budú vysielať naživo na facebooku TCR Europe. V súčasnosti stále ešte prebiehajú rokovania, aby druhé preteky víkendu (v nedeľu) mohli fanúšikovia sledovať jednak prostredníctvom televízie SPORT 1, ale hlavne prostredníctvom živého vysielania vo verejnoprávnej televízií RTVS (Dvojka). Mimo TV vysielania by RTVS vysielala prenosy aj na facebooku a webovej stránke RTVS, ako je to novodobou tradíciou, keď úspešní športovci reprezentujú Slovensko. Sezóna TCR Europe štartuje prvými pretekmi posledný aprílový víkend práve na maďarskom okruhu Hungaroring, ktorý je pre Slovákov najbližšie.

K štartu voje sezóny pripravil Maťo video:

 

Kalendár TCR EUROPE
27.-28.04.2019 – Hungaroring, Maďarsko
25.-26.05.2019 – Hockenheimring, Nemecko
08.-09.06.2019 – Circuit De Spa-Francorchamps, Belgicko
13.-14.07.2019 – Red Bull Ring, Rakúsko
03.-04.08.2019 – Motorsport Arena Oschersleben, Nemecko
21.-22.09.2019 – Circuit de Barcelona Catalunya, Španielsko
12.-13.10.2019 – Autodromo di Monza, Taliansko

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov