Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2019: Honda plánuje plnú elektrifikáciu

Na tlačovej konferencii zástupcovia automobilky Honda oznámili, že do roku 2025 bude 100 % jej automobilov predávaných v Európe elektrifikovaných.

Honda využila svoju účasť v Ženeve na oznámenie ďalšej akcelerácie svojich ambícií v oblasti elektrifikácie. Spoločnosť oznámila svoj úmysel do roku 2025 zvýšiť predaj svojich elektrifikovaných hnacích ústrojenstiev v Európe na 100 percent. Táto nová ambícia vychádza z cieľa Hondy z roku 2017, ktorým bolo dosiahnuť, aby do roku 2025 boli dve tretiny jej predaja elektrifikované a v rámci vízie do roku 2030 má pevné miesto v čele globálneho posunu značky k elektrifikácii.

Tom Gardner, hlavný viceprezident spoločnosti Honda Motor Europe, na dnešnej tlačovej konferencii povedal „…od nášho prvého prísľubu v marci 2017 urobil prechod k elektrifikácii výrazný pokrok. Zmeny životného prostredia sú trvalou hnacou silou pre čistejšiu mobilitu. Technológie neúprosne napredujú a ľudia začínajú meniť svoje názory na samotný automobil“.

Honda na tlačovej konferencii v Ženeve uviedla prvé podrobnosti vývoja riešení manažmentu energie pre Európu.  Toto oznámenie vychádza z konceptu obojsmerného nabíjania Power Manager, ktorý sa prvýkrát predstavil na autosalóne vo Frankfurte v roku 2017. Honda plánuje vybudovať celé portfólio produktov a služieb v oblasti manažmentu energie, ktoré bude ponúkať komplexné riešenie aj pre zákazníkov EV, aj pre poskytovateľov služieb v Európe.

Honda (PL), foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov