Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bravó Honda!

Elektromobilita otvára cestu ku krásnym autám a jedným aktuálne prispela aj Honda. Zostáva nám dúfať, že sa Urban EV Concept stane realitou.

V histórii automobilov by sme našli množstvo krásnych modelov a nástup elektromobilov by mohol byť bránou pre ich návrat. Aktuálne nám chutný kúsok predstavuje Honda. Po odhalení exteriéru, ktorý vzbudil obrovský záujem nielen odborníkov ale aj potenciálnych zákazníkov, nám Honda ukázala aj interiér. Myslím si, že nielen mňa teší, že po ére vesmírnych lodí automobilky siahajú po dizajnérskych emóciách s nádychom retro.

Predstava konštruktérov Hondy, ako skĺbiť retro a modernu, sa podľa nás vydarila. Hoci pracovisku vodiča dominuje veľký displej, nepôsobí cudzo. Pod krásnou lištou z dreva pozorné oko odhalí klasické ovládače klimatizácie, na pravej páčke za volantom je rozoznateľné tlačidlo na aktiváciu kamery (možno kamier), ktorých obraz by sa mohol zobrazovať na veľkom displeji. Na ďalšie detaily novinky si ešte musíme chvíľku počkať na ženevský autosalón, kde ho automobilka ukáže v plnej paráde.

Smerovanie dizajnu nových elektromobilov dáva nádej, že aj moderná technika môže majiteľovi vyčariť úsmev na tvári. Pridá sa k tomuto smerovaniu niekto ďalší? Napadlo ma hneď niekoľko automobilových ikon, ktoré by si znovuzrodenie zaslúžili. Napríklad sen mojej mladosti Renault 5, ale napríklad aj  Fiat 128 Sport Coupé, Volkswagen Corrado, Citroën AX…

Text: Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov