Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Ioniq Electric je najčistejší

Hyundai berie ochranu životného prostredia veľmi vážne. V ponuke má hybridy, plug-in hybridy aj čisté elektromobily. Aktuálnym vrcholom jej ponuky je vodíkové Nexo.

Juhokórejská automobilka patrí medzi lídrov zelených automobilov. Je napríklad prvou automobilkou, ktorá reálne predáva tri alternatívy modelového radu Ioniq. Investície do vývoja alternatívnych zelených technológií jej už prinášajú ovocie. Nemecký auto klub ADAC, ktorý má viac ako 20 miliónov členov, už od roku 2003 zostavuje rebríček EcoTest. Je to rebríček najekologickejších automobilov, v ktorom sú zoradené testy všetkých nových automobilov. Skúšobní komisári vykonávajú testy vozidiel v skúšobni aj počas reálnej premávky. A pozíciu lídra si od roku 2017 udržuje Hyundai Ioniq Electric.

V bodovom hodnotení získal Ioniq do zásuvky 105 z celkovo možných 110 bodov. Už čoskoro automobilka predstaví jeho omladenú verziu, a tak možno predpokladať, že o trón nepríde. Medzi TOP 20 najlepšie hodnotených modelov sa dostali aj Hyundai Kona Electric a Hyundai Nexo.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov