Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mitsubishi ASX omladlo

Mitsubishi vylepšilo model ASX. Nový je dizajn karosérie, multimediálny systém aj ponuka motorov.

Japonská automobilka osviežuje svoj kompaktný crossover priebežne, aktuálne mu dopriala prepracovaný dizajn korešpondujúci s ostatnými modelmi značky. Výraznejšie tvarovaná je predná maska aj nárazník. Vďaka novému štylistickému stvárneniu je kapota hlbšia, čím prispieva k výraznejšiemu vzhľadu celej prednej časti. Charakteristickú tvár Mitsubishi ASX zvýrazňuje usporiadanie LED svetiel so smerovými a hmlovými svetlami po okrajoch nárazníka. Zadnej časti vozidla dominujú skupinové svetlá s novou grafikou a LED technikou. ASX bude po novom k dispozícii aj troma novými lakmi karosérie: Red Diamond, Sunshine Orange a Oak Brown.

Pod prednú kapotu automobilka ohlásila benzínový štvorvalec 2,0 16V MIVEC (110 kW/150 k), ktorý poznáme z väčšieho Outlandera. K dispozícii bude s päťstupňovou manuálnou prevodovkou aj automatom CVT. Je potešiteľné, že si zákazníci budú môcť ASX kúpiť aj s pohonom 4×4. O ďalších motoroch zatiaľ automobilka mlčí a tak nevedno, či v ponuke zostane aj osvedčený benzínový štvorvalec 1.6 MIVITEC (86 kW/117 k).

Zásadným prerodom prešiel aj multimediálny systém vozidla. Dostal nielen väčší displej, ktorý má teraz uhlopriečku 8 palcov, ale aj nové funkcie. Na obrazovke bude napríklad možné prehrávať videá uložené na USB kľúči, v závislosti na stupni sériovej výbavy bude obsahovať navigačný systém Tom Tom a do ponuky čoskoro pribudne šikovná aplikácia využívajúca informácie z tachometra, počítadla kilometrov a výstražných kontroliek, rovnako tak ako ďalšie palubné údaje vozidla. Aplikácia bude napríklad kontrolovať zostávajúce palivo a navedie vodiča k najbližšej čerpacej stanici.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov