Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Macan: Nielen nový make-up

Okrem novej ikonickej „deväťstojedenástky“ predstavilo Porsche na autosalóne v Los Angeles aj čerstvú verziu modelu Porsche Macan, ktorý prešiel faceliftovými úpravami.

Macan je na trhu štyri roky, pričom mu na svet pomohli hlavne pozitívne predajné čísla väčšieho SUV Porsche Cayenne. V zadnej časti nového Macanu nájdete vodorovný svetelný pás spájajúci koncové svetlomety po vzore ďalších modelov nemeckej značky.

Prečítajte si aj: Porsche 911 – Príbeh ikony pokračuje

Podstatne menšie zmeny podstúpia predná časť vozidla. Nájdeme tu však štandardne dodávané diódové svetlomety a prepracovaný nárazník s novými chladiacimi otvormi, ktorý Macan opticky rozširuje. Atraktívne a dôležité zmeny sa odohrali aj v interiéri.

Prečítajte si aj: 2007 Porsche RS Spyder vydražili za 4,51 mil. USD 

Novinkou je rozmerná dotyková obrazovka multimediálneho systému s uhlopriečkou 11 palcov, ktorá si vyžiadala prepracovanie stredového panelu. Za príplatok môžete dostať aj športový volant s odľahčenými ramenami ako v prípade 911-tky.

Prečítajte si aj: Ani Mission E, ani Cayman-E, ale Porsche Taycan

Základná verzia nového modelu Porsche Macan má maximálny výkon okolo 221 kW, zatiaľ čo v útrobách Porsche Macan S a Porsche Macan Turbo sa objavia nové šesťvalcové agregáty. V prvom prípade pôjde o trojliter z Porsche Panamera, ktorý bude vyladený na 261 kW. V druhom prípade je v hre 2,9-litrový agregát, ktorý nahradí doterajší motor s objemom 3,6-litra. Napriek „downsizingu“ však vzrastie výkon z dnešných 294 kW na 324 kW.

Prečítajte si aj: LEGO a Porsche 911 Turbo v reálnej veľkosti

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov