Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


IAA 2018: úžitkové vozidlá krízu (momentálne) nepoznajú

Akoby ste vošli do iného sveta: po všetkých správach o tom, ako autosalónom osobných automobilov hrozí zánik, kto všetko nebude vystavovať na jesennom parížskom autosalóne, sa počas otvorenia tohto, “náklaďákového” a autobusového, dozviete, že sa koná na rekordnej ploche (282 000 m2), za rekordnej účasti vystavovateľov (2 174) z celého sveta (48 krajín) a s rekordným počtom svetových premiér (435). Super, no nie? Konečne niekde vládne optimizmus!

Všetko toto sa potvrdí, keď vstúpite na plochu hannoverského obrovského výstaviska. To množstvo exponátov a tá veľkosť plochy je fascinujúca i únavná súčasne. Dajú sa vysledovať trendy? Určite áno!

Azda najvýraznejším je elektrifikácia. Elektromobily všetkých rozmerov a využití (napr. elektrické autobusy), ktoré pred dvoma rokmi vystavovali ako štúdie, už idú do sériovej výroby. Napr. Mercedes-Benz eCitaro (svetová premiéra). Ďalší: do  nákladných automobilov sa implementujú doteraz nevídané technológie. Napr. kamery namiesto spätných zrkadiel, prvky autonómnej jazdy, virtuálne kokpity… všetko a veľa iného vo svetovej premiére Mercedes-Benz Actros.

Mercedes-Benz Actros (bez spätných zrkadiel)

Podrobnú reportáž zo svetovej výstavy IAA 2018 prinesieme v časopise Auto magazín, v časti Profi auto.

Merceds-Benz Citaro hybrid, Autobus roka 2019

Dalibor Klíma, Hannover

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov