Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Obrnený nezmar Rezvani Tank Military Edition

Nielen milovníci vojenskej techniky, zbystrite pozornosť! Spoločnosť Rezvani Automotive Designs predstavila Rezvani Tank v limitovanej Military Edition. Obrnená beštia disponuje kevlarovou ochranou, termovíziou a extrémne výkonným motorom zo športového auta.

Kalifornskú autodielňu Rezvani poznajú milovníci benzínu hlavne ako konštruktéra aerodynamických superšportiakov. Vodu však zámorská firma začala brázdiť aj v oblasti SUV a vojenských vozidiel. Napokon tomuto zaradeniu zodpovedá už aj samotný názov – Rezvani Tank.

Auto vzniklo na podvozku klasického off-roadu Jeep Wrangler. Tým však podobnosť s drsným, ale stále celkom nevinným „džípom“ končí. Rezvani svoj voz označuje ako XUV, teda extrémne úžitkové vozidlo. Už podľa medializovaných obrázkov je však všetkým jasné, že v náročnom teréne je Tank ako doma.

Prečítajte si aj: Prúdové lietadlo na štyroch kolesách sa volá Rezvani Beast Alpha X Blackbird

Tento terénny automobil skutočne spája dva extrémy, ktoré sa príliš často nestretávajú – odolnosť a luxus. Limitovaná vojenská verzia sa od štandardného prevedenia odlišuje zvýšenou bezpečností. Okrem najbežnejších strelných zbraní dokáže karoséria odolávať aj väčším kalibrom, ochráni vás aj pred bombovými útoky, pričom vozidlo je vybavené aj plynovými maskami.

Limitovanú verziu Military Edition dodáva výrobca s balistickým pancierom B7 a kevlarom okolo kritických komponentov, ako je chladič a palivová nádrž. K dispozícii sú špeciálne“runfletové“ vojenské pneumatiky s vnútornými výstužami, ktoré fungujú aj v prípade viacnásobného prepichnutia.

Nechýba ani noktovízor pre nočné videnie bez svetiel alebo termovízia, aby ste v tme nezrazili vysokú zver. Extrémna však nie je len terénna výbava. Záujemcovia si môžu vojenské „XUV“ objednať so silnejším agregátom (6,2-litrový osemvalec Hellcat), ktorý produkuje výkon 527 kW (707 k).

V prípade, že chcete nejaké peniaze ušetriť, budete sa musieť uspokojiť so základným pohonom v podobe 6,4-litrového osemvalca HEMI s výkonom 372 kW (500 k). Cena vozidla Rezvani Tank začína na čiastke 295.000 USD (254.267 eur).

Prečítajte si aj: „Beštia alfa“ od Rezvani Motors dostala originálne dvere

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov