Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Slovakia Ring získal vyššiu okruhovú licenciu!

Môžeme sa tešiť na viac zábavy! SLOVAKIA RING získal v uplynulých dňoch novú okruhovú licenciu FIA II. kategórie. Otvára to možnosti k novým seriálom.

Pretekárska trať SLOVAKIA RING pri Orechovej Potôni pracovala takmer dva roky na získaní vyššej okruhovej licencie, ktorú udeľuje Medzinárodná automobilová federácia FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) na základe množstva prísnych kritérií.

Viac možností

Doterajšia licencia III. kategórie (FIA GRADE III) platí stále pre klasický variant V4 bez zmeny (5922 m), zatiaľ čo nová licencia II. kategórie (FIA GRADE II) platí pre nový variant so šikanou v zákrute č. 9 pred tretím horizontom (variant V4b) o dĺžke 5935 m.

Rýchlostnú dráhu II. kategórie využívajú predovšetkým seriály typu DTM, Boss GP, formula 3 a vytrvalostné prototypy LMP1 a LMP2. Najvyššiu licenciu I. kategórie vyžaduje prakticky len formula 1, čo však nie je už ani tak otázkou bezpečnosti dráhy, ako celkovej infraštruktúry areálu.

Pavel Čulík, generálny manažér okruhu SLOVAKIA RING: “Získaním novej okruhovej licencie FIA GRADE II sa okruhu SLOVAKIA RING otvárajú možnosti pre rokovania s úplne novými promotérmi atraktívnych seriálov. Určite túto príležitosť využijeme a posnažíme sa priniesť slovenskému i medzinárodnému publiku vzrušujúce nové podujatia.”

Veľké investície

Úprava okruhu na variant V4b a teda získanie vyššej licencie doteraz obnášali: vybudovanie nových bezpečnostných plotov pred diváckymi zónami, nové bariéry z pneumatík v celkovej dĺžke 1500 m (40 000 pneumatík), zväčšenie výbehových zón na horizontoch, preloženie viacerých zvodidiel a vybudovanie novej šikany pred tretím horizontom. Celková investícia sa tak za necelé dva roky príprav a realizácie vyšplhala na vyše 800 000 eur.

Najbližším medzinárodným podujatím na okruhu SLOVAKIA RING (na starom variante V4) bude WTCR – FIA Svetový pohár cestovných vozidiel v spojení s Majstrovstvami Európy ťahačov FIA ETRC, 14. a 15. júla 2018.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov