Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO/Peking: Buick vystavuje v Číne hybrid Velite 6 a elektromobil Enspire

Najstaršia americká automobilka Buick zahájila útok na ázijský trh. Na autosalóne v čínskom Pekingu, ktorý potrvá do 4. mája, predstavila svoje dva nové atraktívne koncepty – hybrid Velite 6 a elektrické SUV Enspire.  

Štúdia s názvom Enspire predstavuje koncept veľmi vydareného crossoveru. Pod kapotou tohto elektrického SUV nájdeme elektromotory s celkovým výkonom 410 kW, ktorým posiela energiu zatiaľ nešpecifikovaná kapacita akumulátorov.


 

Americký výrobca však prezradil, že tieto akumulátory sa môžu dobíjať bezdrôtovo, pričom rýchlonabíjačka potrebuje na 80 % nabitie len 40 minút. Dojazd na plne nabité batérie atakuje hranicu 600 km. Zaujímavá je aj akcelerácia z pokoja na stovku, ktorú vozidlo zvládne štyri sekundy. Koncept má aj špecifický interiér, v ktorom je najzaujímavejším prvkom „head-up displej“ cez celé čelné sklo.

Do Pekingu v týchto dňoch zavítal aj ďalší americký Buick. Model Velite 6 je celkom elegantný hybrid, ktorý by mal konkurovať nielen cenou, ale aj vzhľadom a sofistikovanou technikou. Pod kapotou je zážihový štvorvalec s objemom motora 1,5 litra, ktorý je doplnený dvoma striedavými motormi s permanentnými magnetmi.


 

Akumulátory, ktoré vyrába čínska automobilka SAIC, sú líthiové a dajú sa dobíjať zo zásuvky. Na jedno nabitie a natankovanie absolvuje vozidlo trasu dlhú 700 km a to všetko pri priemernej spotrebe 1,4 l na 100 km. Zvláštnosťou automobilu je fakt, že sa otvára bez kľúča pomocou mobilu.


 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov