Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Benefičné preteky v Kart One Aréne s účasťou Auto magazínu

MEDIACUP Spolu Sme Viac 2018. Kart One Arena spolu s občianskym združením #SpoluSmeViac zorganizovali benefičné preteky, na ktorých sme nemohli chýbať.

V petržalskej motokárovej hale Kart One Arena sa stretli profesionálne pretekárske tímy, ale aj tímy rôznych redakcií, aby si zmerali sily pri príležitosti benefičných motokárových pretekov. Výťažok z dobrovoľného štartovného bol totiž určený pre občianske združenie #SpoluSmeViac. Táto organizácia sa snaží o spájanie ľudí rôznych vekových skupín, zdravotne postihnutých so zdravými a úspešných ľudí s tými, čo sa majú chuť učiť. Primárnou ústrednou témou je pritom motoristický šport. Profesionáli z rôznych oblastí vynakladajú svoju energiu a úsilie na to, aby prospešným spôsobom pomohli ľuďom, ktorí o to stoja. Takto vznikol aj projekt Karting na školách. Hlavnou snahou združenia však je, aby podporili hendikepovaných ľudí, aspoň trochu im spestrili život a pomohli im začleniť sa do spoločnosti.

Po úvodných pretekoch profesionálov, ktoré vyhral tím v zložení Michaela Dorčíková, Miro Horňák a Jozef Stráňavský, nastúpili na rad preteky novinárov z rôznych redakcií. Tím Auto magazínu v zložení Peter Varga, Juraj Hrivnák a náš hosť Michal Majerík, zápolil v 45-minútových pretekoch s tímami Rádio Aktuál, Rádio Anténa Rock, Topspeed.sk, News&Media Holding, Sport.sk a ďalšími, pričom skončil na bronzovom, treťom mieste. Pred nami skončili tímy Rádio Aktuál na druhom a Topspeed.sk na prvom mieste, pričom oba mali medzi sebou po jednom profesionálnom jazdcovi z bratov Bizubovcov.

Na zamotanej trati sme si perfektne zajazdili. Dobré motokáry a výborné zázemie haly potešili všetkých účastníkov. Tí, ktorí na motokáry neboli navyknutí, boli väčšinou prekvapení, akú fyzickú záťaž vytrvalostné jazdenie predstavuje. Každopádne, jazda na motokárach je perfektný tréning ovládania auta a odporúčame ju každému motoristickému nadšencovi.

Text: Juraj Hrivnák, foto: Remmy photo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov