Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO/Ženeva: Apollo Intensa Emozione? Čínske emócie v uliciach Ženevy

Čínsky projekt Apollo IE je limitovanou záležitosťou.

Väčšina automobiliek sa nedávno na výstavisku Palexpo prezentovala tradičným spôsobom. Značka Apollo však využila zvýšenú koncentráciu motoristických turistov a svoj dravý model Intensa Emozione predstavila počas 88. ročníka autosalónu priamo v uliciach Ženevy.


Vedenie nástupníckej firmy niekdajšieho Gumpertu sa rozhodlo, že lepšiu „promotion“ si urobia v okolí Ženevského jazera, ako keby vozidlo len pasívne stálo na autosalóne. Súčasťou akcie bola aj výzva pre motoristických nadšencov na sociálnej sieti, ktorý s týmto autom zdieľali svoje fotografie.


Apollo IE je inak projektom čínskej spoločnosti Ideal Team Venture, ktorá odkúpila skrachovanú firmu Gumpert. Meno Rolanda Gumperta, zakladateľa výrobcu a niekdajšieho šéfa Audi Sport, však noví majitelia používať nemôžu, a tak sa z Gumperta stalo Apollo.

Základom auta je karbónový monokok, ktorý nesie karbónové panely. Vpredu aj vzadu je lichobežníkové zavesenie typu pushrod, adaptívne tlmiče dodal Bilstein. Špecialitou je tiež aerodynamika, ktorá má svojou účinnosťou bližšie k pretekárskym špeciálom triedy LMP2 než cestným športiakom.



Pod kapotou tohto štvorkolesového diabla nájdete atmosférický dvanásťvalec s objemom 6,3 litra, ktorý je výstupom kolaborácie s partnerskou firmou Autotechnica Motori. Tento agregát točí až 9000 otáčok, pričom poskytne silu 574 kW (780 koní) a 760 N.m.




Spolupracuje so šesťstupňovou sekvenčnou prevodovkou Hewland. Parametre pritom 1250 kg vážiacemu autu umožnia zrýchliť z 0-100 km/h za 2,7 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 335 km/h. Exkluzivitu vozidla dokazuje aj fakt, že model Apollo IE vznikne len v 10 exemplároch a jeden bude stáť okolo 2,3 milióna eur.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov