Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Virtuálna realita? Hackrod La Bandita Speedster je produkt z 3D tlačiarne!

Zabudnite na klasickú výrobu automobilov!

Chceli by ste si svoj automobil vytvoriť sami doma? Pokiaľ áno možno by pre vás mohol byť Hackrod La Bandita Speedster tým pravým vozidlom. Stačí mať pritom doma len 3D tlačiareň a všetko si potom sami vytlačiť.

Kalifornská firma Hackrod sa rozhodla, že dá ľuďom príležitosť, aby si zrealizovali svoj motoristické sny. La Bandita Speedster ukrýva pod svojou originálnou a oblou karosériou trúbkový rám z reálneho športového auta.

Napríklad v rôznych odvetviach odevného priemyslu je dnes úplne bežné, že spotrebitelia si na svojich obľúbených tenistkách zvolia svoje „uletené“ farebné kombinácie. Podobne je tomu aj vo svete automobilov, kde si môže zákazník nakonfirgurovať farbu jednotlivých doplnkov.

Spoločnosť Hackrod však zašla ešte ďalej a posunula zákazníka do polohy, z ktorej definuje svoje predstavy o dizajne a jednotlivých parametroch pripravovaného automobilu. Hackrod zatiaľ zaistí patričné inžinierske práce aj výrobu „hardwaru.“

Momentálne sa firma Hackrod prezentuje len týmto jedným retro roadsterom „La Bandita”, ktorého podvozok bol vytvorený pomocou 3D skenerom iného automobilu. Pomocou ďalších chytrých programov však bolo tento podvozok ešte dodatočne zjednodušený a odľahčený, avšak nie na úkor jeho kvality, životnosti či bezpečnosti.

Faktom je, že už vlani koncom kalendárneho roka napríklad značka Mercedes-Benz začala s 3D tlačou niektorých náhradných dielov. Takzvaná 3D kovová tlač sa používa pri výrobe malých sériových dielov  testovacích prototypov, prípadne pri prípravách formy pre lisovanie pneumatík.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov