Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pagani Zonda 760 za 3,89 milióna eur predmetom medzinárodného súdneho sporu

Pagani Zonda 760 v plnej kráse.

Turecký milionár a podnikateľ sa súdi s londýnskym predajcom luxusných automobilov. Dôvodom je superšpotiak Pagani Zonda 760 za 3,4 milióna libier (3,89 mil. eur), s ktorým však nemôže jazdiť vo Švajčiarsku.

Magnát Tufan Kalman požaduje vrátanie finančných prostriedkov s tvrdením, že londýnsky díler Pagani UK z Park Royalu mu nedal k autu aj potrebné registračné doklady, aby mohol šoférovať svoj Pagani Zonda 760.

Turecký majiteľ spoločnosti s nehnuteľnosťami, ktorý žije vo švajčiarskom Dornachu, kúpil výnimočné vozidlo vlani. Šesť mesiacov od lukratívnej objednávky mu automobil doručili, avšak bez potrebných britských registračných dokumentov.

Celá kauza sa dostala až na Najvyšší súd v Londýne. “Bez pôvodných registračných dokumentov z Veľkej Británie nemôže pán Kalman zaregistrovať svoje nové vozidlo vo Švajčiarsku,“ uvádza sa v súdnom resumé.

„Nikdy nie je nič len čierno-biele. My sme dopravili vozidlo Pagani Zonda cez more k pánovi Kalmanovi a on donášku akceptoval. Žiaľ viac vám v tejto chvíli nemôžem k tomu povedať,“ uviedla Christine Clarkinová, šéfka predajcov Pagani UK.

Pagani Zonda je fascinujúci automobil, ktorý sa stal ešte vyhľadávanejším produktom potom, ako si jeden „opáčil“ majster sveta v pretekoch F1 Lewis Hamilton.

Vozidlo z limitovanej edície váži len 1250 kilogramov a poháňa ho viac než sedemlitrový vidlicový dvanásťvalec Mercedes-Benz vyladený vo verzii AMG na 555 koní. Zonda s ním akceleruje z 0 na 100 km/h za 3,7 sekundy a maximálna rýchlosť je nastavená na 340 km/h.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov