Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jaguar I-PACE – poznáme cenu!

Jaguar to s SUV do zásuvky myslí skutočne vážne, čoskoro sa totiž značne predávať. Slovenský importér už model umiestnil na svoju stránku, ten u našich susedov v ČR zašiel ešte ďalej a uverejnil rovno cenník. Koľko si teda na tento prestížny elektrospotrebič musíte pripraviť?

   

Všetko samozrejme záleží na tom, aké luxusné vaše auto musí byť. Na výber budú, ako sme v prípade tejto prestížnej značky zvyknutí, štyri verzie základnej výbavy. Ku klasickej zostave S, SE a HSE na začiatok predaja automobilka pripravila špeciálnu sériu First Edition, ktorá bude majiteľa rozmaznávať štvorzónovou klimatizáciou či adaptívnym podvozkom. Samozrejme, bohatá výbava, primeraná prestíži značky a okruhu potenciálnych klientov je k dispozícii už v základom stupni S.

   

   

Pohľad do technickým údajov novinky naznačuje, že by to s týmto elektrickým SUV s pohonom 4×4 nemuselo byť tak úplne iba o dobrom pocite, že užívaním auta neničíme životné prostredie. Elektromotor produkuje maximálny výkon 294 kW (400 k) a najvyšší krútiaci moment 696 Nm. Po diaľnici s autom budete uháňať maximálnou rýchlosťou 200 km/h a na dosiahnutie rýchlosti 100 km/h vám bude stačiť iba 4,8 sekundy. O to, aby ste mohli reálne používať, sa postará akumulátor s kapacitou 90 kWh. Pri proklamovanej priemernej spotrebe 21,2 kWh na 100 km (podľa normy WLTP), by ste mali dokázať absolvovať približne 480 kilometrov.

A koľko si teda na tohto tichého krásavca treba rezervovať v banke? Základná cena je u našich susedov stanovaná na 2 039 092 Kč, čo v prepočte znamená približne 80 000 €. V prípade verzie First Edition je auto k dispozícii za necelých 105 000 €.

PL, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov