Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Karlmann King je pripravený na hviezdne vojny aj koniec sveta

Na výrobu jedného modelu Karlammn King musí 1800 zamestnancov odpracovať 30.000 hodín.

Pripravujete sa na najhoršie? Očakávate prírodnú apokalypsu? Tak potom mám pre vás tip na prežitie. Nepriestrelné SUV 4×4  Karlmann King z Európy, ktoré dokáže spoľahlivo fungovať a ochrániť členov posádky aj pri vonkajšej teplote od -40°C do +90°C.


Masívny off-road pútal obrovskú pozornosť už pred necelými dvoma rokmi na autosalóne v čínskom Pekingu. Nečudo, napokon pod jedinečný vzhľad SUV sa podpísala čínska tuningová spoločnosť IAT Automobile Technology. Meno dostalo po stredovekých franských kráľoch.


Každého na prvý pohľad zaujme jedinečný vzhľad tohto kolosálneho tuningového diela. Jeho ostré hrany a trojuholníkové tvary karosérie pripomínajúce japonské papierové skladačky – origami, tvoria v kombinácii s matnou čiernou farbou koktail, aký nikde na svete neuvidíte.

Pokiaľ vám dych nevyrazia použité tvary, iste sa vám zamotá hlava pri pohľade na cenu. Za automobil, z ktorého sa vyrobí len desať kusov, si spoločnosť Karlmann účtuje čiastku 1,6 milióna eur. Za tieto peniaze je k dispozícii nielen originálna karoséria, ale aj luxusne vybavený interiér a výkonný agregát.


Vďaka absurdnej veľkosti zaistí Karlmann King svojmu majiteľovi totálne súkromie. Do vnútra nie je vidieť nielen kvôli tmavým sklám, ale aj preto, že okolo idúci človek má hlavu nižšie, než miesto kde začínajú bočné okna. Výška čínskeho monštra, ktoré váži šesť ton,  presahuje 2,5 metra .


Také gigantické vozidlo potrebuje prirodzene robustný technický základ. Tvorcovia Karlmann King sa preto rozhodli siahnuť po osvedčenej technike z USA a použili podvozok z nákladného pick-upu Ford F-450. K pohonu slúži vidlicový motor V10 s objemom 6,8 l, výkonom 270 kW a maximálnym krútiacim momentom 620 Nm.



 

Maximálna rýchlosť automobilu, ktorý má k dispozícii automatickú šesťstupňovú prevodovkou je 140 km/h. Len pre zaujímavosť. Na výrobu jedného jediného európskeho vozidla Karlmann King musí 1800 zamestnancov odpracovať 30.000 hodín.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov