Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO/Ženeva: Porsche predstaví v krajine Helvétov model 911 GT3 RS s výkonom 520 k

Porsche 911 GT3 RS sa cíti dobre na súťažných okruhoch aj vo verejnej premávke.

Marcový autosalón v Ženeve je tradične prvým v sezóne a preto sa naň upierajú početné pohľady. Tento rok bude určite patriť medzi ozdoby výstavy Porsche 911 GT3 RS, ktorý je pretekárskym vozom na okruhy aj každodennú premávku.  

Skvost z nemeckého Weissachu sa môže pochváliť pretekárskym podvozkom a vysokootáčkovým atmosféricky plneným štvorlitrovým motorom s výkonom 383 kW (520 k). Vrchol výkonnostnej krivky nastáva pri deviatich tisícoch otáčkach. Cena vozu by sa mala pohybovať okolo 200.000 eur.


Porsche 911 GT3 RS akceleruje z pokoja na 100 km/h za 3,2 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 312 km/h. Porsche tak v priebehu jedného roku predstaví po modelových variantoch 911 GT3 a 911 GT2 RS tretí športový voz GT s homologizáciou pre prevádzku aj na verejných komunikáciách.

Atmosféricky plnený štvorlitrový šesťvalec Porsche posúva v novom modeli 911 GT3 RS limity pre športové vozy. „Boxer“ poskytuje o 15 kW (20 k) vyšší výkon než mal predchodca a model 911 GT3. Vďaka širokému rozsahu otáčok v kombinácii so špeciálne nastavenou sedemstupňovou prevodovkou PDK je možné s vysokovýkonným agregátom dosahovať najvyššie úrovne jazdných výkonov.

Odborníci na aerodynamiku vyvinuli pre 911 GT3 RS špeciálne nárazníky. Prítlak zvyšuje tiež masívne zadní krídlo. Automobil rovnako podstúpil „odtučňovaciu kúru.“ Ubralo sa napríklad na materiáloch, ktorých účelom je redukovať hluk, sedačky sú z uhlíkových vlákien a ľahšie sú tiež výplne dverí.

 
 

Nespokojný záujemca si môže zvoliť aj príplatkový balíček Weissach, v jeho rámci sa tradičné materiály menia za tie z uhlíkových kompozitov na viacerých miestach. Vďaka tomu sa hmotnosť podarilo stlačiť na 1430 kilogramov. K dispozícii je aj paket Clubsport, ktorý ocenia nadšenci skutočného okruhového jazdenia. Ten zahŕňa ochranný rám pre prípad prevrátenia, ručný hasiaci prístroj pre motoristický šport, prípravu pre odpojovač akumulátora a šesťbodový bezpečnostný pás.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov