Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: „Shaq“ O´Neal kráľom aj mimo palubovky, do zbierky mu pribudol Vaydor

Hviezdny basketbalista na dôchodku Shaquille Rashaun O´Neal, ktorý je známejší pod prezývkou „Shaq“, rozšíril svoj bohatý autopark. Jeden z najlepších hráčov histórii zámorskej NBA si kúpil na objednávku upravené športové kupé Vaydor.

„Shaq“ však nie je obyčajným zákazníkom. Nielen preto, že má slušný majetok a za sebou úspešnú športovú kariéru, ale pre svoju veľkosť XXL. Štyridsaťpäťročný rodák z Newarku v štáte New Jersey totiž meria 216 cm a váži takmer 160 kg.

Bývalý americký basketbalista a pivot, ktorý odohral v NBA celkovo 19 sezón (Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Miami Heat, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers a Boston Celtics), patrí medzi svetové športové celebrity s bohatým autoparkom. „Shaq“ by si pokojne mohol otvoriť Taxi-službu pre prominentov.

Napokon, v jeho garážach možno nájsť také skvosty, ako napríklad Lamborghini Gallardo, Mercedes-Benz Trieda S, Cadillac DTS, Jeep Wrangler, Ford Expedition, Lincoln Continental, Hummer H2, Cadillac Escalade, či Chevrolet G1500 van.

Ale späť k jeho čerstvému prírastku. Vaydor upravovala na objednávku spoločnosť z floridského St. Peterburgu. Firma Amiltar Juarve of Custom Crafted Cars je spoločným podnikom Melvina Juarveho a jeho otca. „Je neskutočne obrovský. Cítim sa pri ňom taký malý,“ komentoval Melvin, ktorý len s veľkou námahou dočiahol na pedále.

Laminátová karoséria kupé, ktorú navrhol Matt McEntegart, stojí na podvozku Infiniti G37 Coupé. Dvojdverový a dvojmiestny voz má motor uložený vpredu a pohon zadných kolies. Ďalej disponuje zážihovým, kvapalinou chladeným vidlicovým šesťvalcom (V6), rozvodmi DOHC a objemom motora 3,5 litra.

K dispozícii je celkový výkon 221 kW (300 k) pri 6400 otáčkach za minútu a maximálnom krútiacom momente 355 Nm pri 4800 otáčkach za minúti. „Shaq“ má vo svojom novom športiaku , automatickú päťstupňovú prevodovka s maximálnou rýchlosťou 250 km/h.

Mimochodom, O’Neal patrí medzi trojicu basketbalistov, ktorí dokázali v jednej sezóne v NBA získať ocenenie pre najužitočnejišeho hráča súťaže, finálovej série aj Zápasu hviezd. Okrem neho sa to už podarilo len legendárnej dvojici – Michaelovi Jordanovi a Willisovi Reedovi.

“Shaqove” basketbalové rekordy a ocenenia
– štvornásobný víťaz NBA
– najužitočnejší hráč NBA 1999/2000
– Nováčik sezóny 1992/1993
– 15-násobný účastík Zápasu hviezd NBA
– 3 x najužitočnejší hráč Zápasu hviezd NBA
– 3 x najužitočnejší hráč finálovej série NBA
– v NBA dal 28.596 bodov (5. miesto v historickom rebríčku)
– osobný rekord v NBA (61 bodov v jednom zápase)

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov