Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové BMW radu 8 Coupé na jazdných testoch

V súčasnosti prebiehajú dynamické skúšky nového luxusného športového automobilu BMW radu 8 Coupé. Takmer sériový prototyp v Taliansku absolvuje intenzívne testovanie na testovacom okruhu v talianskom meste Aprilia.

   

Testy absolvujú prototypy s výrazným maskovaním. Aj to však prezrádza typické športové proporcie nového BMW radu 8 Coupé. Dynamicky natiahnuté línie, nízka silueta a svalnatá predná aj zadná časť sľubujú, rovnako ako v prípade štúdie BMW Concept radu 8, fascinujúci športový zážitok. Tento pocit sa napĺňa s každým absolvovaným kolom na skúšobnom okruhu v Taliansku. S dĺžkou takmer 4 kilometre má ovál s klopenými zákrutami v blízkosti Ríma vynikajúce podmienky na testy jazdy vo vysokých rýchlostiach. Zrýchlenie, brzdenie a vlastnosti v zákrutách nového športového vozidla sa navyše testujú počas slalomu a na rôznych povrchoch vozovky. Mimoriadne náročný testovací program uľahčuje požadované nastavenie a zladenie všetkých systémov pohonu a podvozku. Nové BMW radu 8 Coupé ukázalo svoju výnimočnú ovládateľnosť a precíznosť aj v mimoriadne dynamických situáciách. Vozidlo bude okrem toho schopné splniť aj najvyššie požiadavky v oblastiach komfortu a suverénnej výkonovej rezervy.

Vysoký dynamický potenciál vozidla pochádza z mimoriadne blízkeho prepojenia medzi motoršportom a sériovou výrobou. Nové BMW radu 8 Coupé sa vyvíjalo v úzkej spolupráci s modelom BMW M8 a s pretekárskym vozidlom BMW M8 GTE. Zatiaľ čo prototyp sériového vozidla podstupuje testy na odolnosť, tímy s podporou BMW Motorsport sa práve v americkej Daytone pripravovali na prvé pretekárske nasadenie modelu BMW M8 GTE. BMW M8 GTE zažilo svoj súťažný debut 27. a 28. januára na 24-hodinových pretekoch Daytona. Následne v júni 2018 odštartuje na 24-hodinových pretekoch v Le Mans. Skúsenosti získané na týchto a mnohých ďalších športových podujatiach počas šampionátov FIA WEC a IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) v Severnej Amerike, sa zúročia pri vývoji sériového modelu BMW radu 8 Coupé.

BMW (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov