Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


V Nevadskej púšti vyrástli autosochy, sprejeri sa na nich vybláznili

Sochy z ojazdených automobilov neďaleko diaľnice v Nevadskej púšti pôsobia originálne.

Mnohí z vás už na vlastné oči videli kamenné sochy Stonehage na Britských ostrovoch. Alebo zázračné sochy na Veľkonočných ostrovoch. Navštívil však niekto z vás už „výstavu“ ojazdených a opustených automobilov priamo v Nevadskej púšti?

 

Netradičnú umeleckú expozíciu nazvanú International Car Forest of The Last Church nájdete v Nevadskej púšti len necelý kilometer od diaľnice 95, pri mestečku Goldfield. A hoci už niekoľko rokov odoláva vandalom, stále je na čo, pozerať a čo fotografovať.


Výstava je výsledkom spoločného úsilia umelca Chada Sorga a lokálneho rezidenta Marka Rippieho, pričom vozidla pôsobia ako obrovské plátna pre rôzne diela. Pri nočnom nasvietení dostávajú autosochy psychadelický a vizuálne atraktívny rozmer.


Sorg realizoval väčšinu malieb spoločne s ďalšími miestnymi umelcami pozvanými na pomoc.
Niektoré z vozidiel sú nasmerované do zeme, zatiaľ čo iné sú zasa naskladané na seba. Miesto činu, neďaleko mestečka Goldfield, je včak neoznačené bez vysvetliviek alebo informácií o dielach.


 

Rippie priznal, že chceli vytvoriť vizuálnu atrakciu zadarmo pre účastníkov cestnej premávky na neďalekej diaľnici. Ak by ste hľadali na mape USA ďalšie podobné miesta s autosochami, potom si zadajte do vyhľadávača dve destinácie – Nebraska’s Carhenge a Texas’ Cadillac Ranch. „Medziárodný automobilový les“ v Nevade je však najväčšou automobilovu atrakciou svojho druhu.


-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov