Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Zelený hetrik od Mercedes-AMG – nové modely CLS, Trieda E kupé a kabriolet

Medzi prvé elektrifikované modely od značky Mercedes-AMG patrí aj tento kabriolet Triedy E.

To je dôvod na oslavu! Divízia Mercedes-AMG sa nedávno pochválila novým modelom série CLS 53 a tiež novými modelmi triedy E v prevedení kabriolet a kupé. Okrem toho, že tieto vozidlá majú nový dizajn, sú vôbec prvými elektrifikovanými vozmi z dielne AMG.


Spoločnými znakmi troch nových modelov série 53 sú maska chladiča (Twin Blade), spojler predného nárazníka s dizajnom výstuhy v tvare A, bočné obloženia prahov špecifické pre AMG, spojler zadného nárazníka s vložkou difúzora, ako aj okrúhle dvojité koncovky výfuku vo vysokoleskleom chrómovom vzhľade.


Azda najväčšie zaujímavosti nových modelov sa však ukrývajú pod kapotou, kde nájdeme dvakrát preplňovaný 3.0-litrový radový šesťvalec, ktorý generuje 320 kW (435 k) a 520 Nm krútiaceho momentu. Už tak dosť výkonný motor je však ešte spojený s hybridným systémom „EQ Boost starter-alternator“, ktorý dokáže krátkodobo vygenerovať ďalších 16 kW (21 koní) a 250 Nm krútiaceho momentu.


Okrem schopnosti krátkodobo zvýšiť výkon však tento hybridný systém slúži aj ku generovaní elektrickej energie pre 48-voltový vnútorný elektrický systém. O prenos výkonu na kolesá sa potom stará deväťstupňová automatická prevodovka AMG Speedshift TCT 9G, ktorá spolu s pohonom všetkých kolies (Performance 4Matic+) posiela výkon presne tam, kde je potrebný.

AMG vybavilo radový šesťvalec jedným klasickým turbodmýchadlom a jedným elektrickým kompresorom. Hybridná jednotka EQ Boost je potom umiestnená medzi motorom a prevodovkou. Vďaka spolupráci systému EQ Boost a kompresoru je potom motor schopný akcelerovať neskutočne plynule a bez zaváhania. Primárnym cieľom elektrifikácie nového modelu mala byť snaha o dosiahnutie čo najnižších emisií a tiež zníženie spotreby.


Na inak hravom a dynamickom charaktere vozidiel AMG sa však táto zmena nijako neprejavila. Aj naďalej zvládne nové CLS 53 zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy a akcelerácia sa zastaví až pri rýchlosti 270 km/h.


Šasi vozidla vylepšili vďaka novým vzduchovým podvozkom, úpravy sa nevyhli ani riadeniu a vyladené boli dokonca aj odklony kolies. Pre maximálny komfort si potom šofér môže vybrať z celkovo piatich rôznych režimov – Eco, Comfort, Sport, Sport+ a Individual.


Interiér nových modelov AMG privíta cestujúcich exkluzívnou výbavou, ktorá je špecifická pre daný model, luxusnými materiálmi a výrazne obohatenými možnosťami výberu. K tomu všetkému sa pripája inovatívna koncepcia ovládania a zobrazovania s kvalitnými displejmi s vysokým rozlíšením


Displeje sa na želanie dodávajú s uhlopriečkou 12,3 palca. Oba displeje pod spoločným krycím sklom sa vizuálne zlievajú do jedného širokouhlého kokpitu a centrálne tak zdôrazňujú horizontálne poňatie dizajnu interiéru.


„Prostredníctvom nových modelov série 53 rozširujeme ponuku našich produktov o pokrokovú kombináciu športového dizajnu, výkonnosti a efektívnosti, čím sa prvýkrát vydávame v ústrety hybridizovanej budúcnosti.,“ povedal Tobias Moers, predseda vedenia obchodnej divízie Mercedes-AMG GmbH.


Okrem klasického Mercedes-AMG CLS 53 sa na trhu objavila ešte aj špeciálna verzia „Edition 1“ k modelu CLS 53 4Matic+. Tá ponúka okrem iných vymožeností aj exkluzívne doplnky, špeciálny interiér doplnený o detaily medenej farby, čalúnenie kožou Nappa s kontrastným prešívaním, či ambientné osvetlenie.


-jj-

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov