Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Nový Ford Mustang Bullitt? Legendárny Steve McQueen by neváhal!

Na oficiálnom predstavení nového Mustangu Bullitt 2019 v Detroite nechýbala ani Molly McQueenová, ktorá je vnučkou kultového herca Steve McQuinna.

Fanúšikovia značky Ford a filmového herca Steve McQueena pozor! Na januárovom autosalóne v Detroite predstavili famózny model Mustang Bullitt 2019, ktorý vyrobili pri príležitosti 50. výročia od natočenia kultového amerického filmu „Bullittov prípad“.


V spomínanom filme bol hlavnou postavou poručík Frank Bullitt (Steve McQueen). Detektív Bullitt sa snaží eliminovať mafiánske praktiky v San Franciscu, pričom pri svojej nebezpečnej práci využíva aj tmavozelený Mustang GT 390 Fastback z roku 1968. Film, ktorý dostal Oskara za najlepší strih, bodoval u divákov aj vďaka desať minút  trvajúcej naháňačke.

Jeden z dvoch pôvodných Mustangov GT 1968, ktorý používal McQueen vo filme, napokon skončil na dlhé roky v jednej garáži v New Jersey. Po skončení filmovania spoločnosť Warner Bros predala auto súkromnému zberateľovi. Ďalšie z dvojice vozidiel používaných pri skokoch v strmých a kľukatých uliciach San Francisca a spomínanej scéne skončilo na vrakovisku.


Majiteľ Bullittovho Mustangu, Sean Kierman, zdelil vozidlo v roku 2014 po svojom zosnulom otcovi Robertovi, ktorý sa zasa k nemu dostal v roku 1974. Napriek tomu, že motoristický nadšenec McQueen sa snažil niekoľkokrát odkúpiť, Robert K,. vždy odmietol. Podľa odborníkov má atraktívny a historický cenný automobil dnes hodnotu minimálne 3 milióny amerických dolárov (2 453 000 €).

Teraz však už späť do súčasnej metropoly amerického Michiganu! Počas druhého januárového víkendu sa v Detroite na predstavení nového vozu zúčastnila aj vnučka herca McQueena – Molly McQueenová. Limitovaná edícia inšpirovaná slávnym filmovým autom je poháňaná päťlitrovým vidlicovým osemvalcom vyladeným na 349 kW a 569 N.m, ktorý je spárovaný s manuálnou prevodovkou. O 18 kW silnejší motor dosiahol maximálnu rýchlosť 263 km/h.

 
 

Vzhľadom originálu sú inšpirované tiež chromované lišty okolo masky chladiča alebo okien. Kolesá sú 19-palcové, pričom aj svojim lúčovým dizajnom pripomínajú pôvodný McQueenov Mustang. Za nimi sa rysujú červené brzdové strmene, zatiaľ čo maska chladiča je lakovaná čiernou farbou.

Čo sa týka interiéru, tak potenciálni záujemcovia môžu počítať s koženým volantom, štýlovou hlavicou riadiacej páky šesťstupňovej manuálnej prevodovky, eklektickým zeleným prešívaním a 12-palcovým digitálnym prístrojovým štítom, ktorý poznáme už z klasického Mustangu.


 

Jednou z najväčších zaujímavostí nového Mustangu je však jeho zvuk. Jeho základom je síce klasický systém „Active Valve Performance Exhaust“, avšak ten je doplnený štýlovými koncovkami „Black NitroPlate“, vďaka ktorým zvuk pripomína charakteristické „bublanie“ starších Mustangov. Tomu navyše do istej miery pomáha aj systém nasávania „Open Air Induction System“ a škrtiaca klapka z vozov Shelby GT350 spolu s kalibráciou riadiacej jednotky.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov