Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Romeo Ferraris Cinquone Qatar? Nadupaný a luxusný Fiat 500 aj s pohármi na šampanské

Šampanské na „palube“ je zvyčajne symbolom luxusu spojeného s autami najvyššej triedy prestížnych značiek. Tradičný taliansky úpravca automobilov Romeo Ferraris však pripravil Fiat 500 v luxusnom balení, ktorý dostal názov Cinquone Qatar.


 

Spoločnosť Romeo Ferraris ponúka v súčasnosti vo svojom portfóliu Fiat 500 ako Cinquone 160, Cinquone 210, Cinquone 248 a Cinquone Corsa. Prvé tri odhaľujú číslovkou vo svojom názve výkon, ktorým disponuje ich preplňovaná štrnásťstovka a ten posledný je určený výhradne pre súťažné okruhy.

Pod kapotou sa rovnako ako v prípade sériovej verzie nachádza 1,4-litrový preplňovaný štvorvalec, ktorý však po novom produkuje 182 kW (248 koní) pri 6250 min-1 a maximálnom krútiacom momente 330 N.m. Medzi úpravy sa počíta zvýšený plniaci tlak turbodmýchadla, rovnako ako unikátna mapa riadiace jednotky. Voz akceleruje z pokoja na 100 km/h za 5,5 sekundy, pričom maximálna rýchlosť vzrástla na 240 km/h.

Romeo Ferraris Cinquone Qatar sa okrem výkonu motora môže pochváliť aj špičkovým nastavením podvozku za využitia nastaviteľných tlmičov Bilstein, ale najväčšiu pozornosť k nemu priťahuje vzhľad jeho karosérie a luxusné prevedenie interiéru. Nechýba ani držiak na poháre so šampanským.

Malý trojdverový hatchback v bielej farbe pôsobí vďaka masívnemu rozšíreniu blatníkov spolu so sadou spoilerov a výduchmi v kapote motoru ako pretekársky špeciál. Tento dojem umocňuje aj cez zadné okno viditeľný ochranný rám, ale realita je úplne odlišná.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov