Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Schumi je najúspešnejším pretekárom Ferrari

Michael Schumacher získal titul najúspešnejšieho pilota Scuderie Ferrari v čitateľskom prieskume, ktorý uskutočnil časopise F1 Racing. Za ním skončili Kimi Raikkonen a Gilles Villeneuve.

Pri príležitosti osláv 70 rokov Ferrari požiadal F1 Racing svojich čitateľov a fanúšikov online fóra FerrariChat, aby hlasovali za najúspešnejšieho pretekára Ferrari v histórii. Hlasovanie bolo obmedzené na 38 pretekárov, ktorí získali titul majstra sveta vo Formule 1 Grand Prix pre Ferrari od roku.

Tisíce fanúšikov a čitateľov sa zúčastnili online prieskumu a Schumacher bol taký populárny, že dostal viac ako 50% z celkového počtu odovzdaných hlasov.

Z pretekárov F1, ktorí stále pretekajú, bol Fernando Alonso hodnotený na šiestom mieste, zatiaľ čo súčasný pretekári v tíme Ferrari F1 Sebastian Vettel bol hodnotený na 10. a Felipe Massa na 12. mieste.

“Mysleli sme si, že je vhodné pripomenúť si niektorých veľkých pretekárov, ktorí jazdilii v priebehu desaťročí na pretekoch Formule 1 na monopostoch Scuderie s logom vzpínajúceho sa koňa z Maranella ,” povedal James Roberts, šéf F1 Racing Associate.

Autosport (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov