Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Nezastaviteľná Lada Niva s gigantickými pneumatikami podľa PSA Bronto

Väčšina motorových fanúšikov dobre pozná legendárny ruský stroj VAZ 2121 známejší pod menom Lada Niva, ktorý oslávil v apríli tohto roku svoje jubilejné 40. výročie. Nezastaviteľný terénny voz 4×4 však má aj svojich brutálnejších súrodencov, ktorých spája označenie Marsh a obrovské nízkotlakové pneumatiky.

 

Za vznikom spomínaných špeciálne upravených vozidiel stojí spoločnosť PSA Bronto, ktorá je od roku 2012 súčasťou dcérskej spoločnosti Avto VAZ Group, ktorá sa špecializuje na úžitkové automobily odvodené od sériových osobných vozov značky Lada.


PSA Bronto Marsh sa objavil na trhu hneď v niekoľkých prevedeniach, ktoré sú určené predovšetkým do náročného terénu ako sú hlboký sneh, pieskové duny a nepriechodné močiare. Práve zo spomínaných dôvodov využívajú tieto vozy veľké nízkotlakové pneumatiky Trekol.


Ponukové portfólio značky zahŕňa model Marsh-1 s karosériou trojdverového modelu Lada 4×4. Ďalšou verziou je osobný Marsh-Long, ktorý stojí na základoch päťdverového modelu Lada 4×4. Vedľa dvojice osobných verzií sú potom v aktuálnej ponuke ešte Marsh-Pick-up, Marsh-Combi a sanitná verzia.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov