Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kia Motors Europe vymenovala nového prezidenta: Yong Kew Park

Yong Kew Park bude dohliadať na pokračujúcu expanziu európskeho predaja. Park prináša 30-ročné skúsenosti z celosvetových trhov Kia, naposledy pôsobil v Rusku.

Kia Motors Europe (KME) vymenovala 2. novembra nového prezidenta spoločnosti, ktorý bude koordinovať pokračujúci rast predaja značky Kia v európskom regióne.

Európske sídlo spoločnosti Kia vo Frankfurte (Nemecko) privítalo Yong Kew Parka, ktorý bude zodpovedný za dohľad nad predajnými a obchodnými plánmi značky Kia v celej Európe. S vyše 30-ročnými pracovnými skúsenosťami prináša do KME rozsiahle poznatky o spoločnosti a jej produktoch.

Park prichádza do Kia Motors Europe z Kia Motors Russia, kde pôsobil na pozícii prezidenta od začiatku roka 2016. Počas jeho pôsobenia v Rusku vozidlá značky Kia predstavovali viac ako jedno z desiatich predaných automobilov, čo predstavuje viac ako akákoľvek iná zahraničná značka.

Park v minulosti zastával rôzne pozície spoločnosti :

– v rokoch 2015 – 2016 vedúci predaja v Dongfeng Yueda Kia Motor Co v Číne

– v rokoch 2012 – 2014 regionálny prezident spoločnosti Kia Motors Central and South America

– v roku 2011 výkonný koordinátor pre Kia Motors America

– v rokoch 2007 – 2010 regionálny manažér pre Kia Motors v Afrike a na Strednom východe.

Park nahrádza Ho Sung Songa , ktorý bol povýšený na výkonného viceprezidenta a výkonného riaditeľa novovytvorenej divízie globálnych operácií v sídle spoločnosti v Soule, Kórei.

Pri svojom nástupe na novú pozíciu Yong Kew Park uviedol: “Mám šťastie, že som získal rozsiahle skúsenosti v spoločnosti Kia a jej pobočkách po celom svete, ktoré mi poskytli veľmi užitočný prehľad o podnikaní v automobilovom priemysle. Prichádzam do spoločnosti Kia Motors Europe v priaznivej dobe, kedy má spoločnosť množstvo nových vozidiel, ktoré pomáhajú posunu značky do väčších dimenzii. Som presvedčený, že skúsenosti, ktoré môžem ponúknuť, pomôžu spoločnosti Kia naďalej posilňovať svoju pozíciu na európskom trhu. ”

Predaj európskych automobilov Kia vzrástol v súčasnost na 364 924 kusov, čo predstavuje medziročný nárast o 8,1percenta. Prináša to značke Kia kumulatívny podiel na európskom trhu 3,0%, z 2,9% za prvých deväť mesiacov roku 2016.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov