Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla Model S tras sa! Na scénu prichádza BMW i Vision Dynamics

Na tohtoročnom autosalóne IAA vo Frankfurte nad Mohanom predstavili tento futuristický koncept. Nie je žiadnym tajomstvom, že model BMW i Vision Dynamics má byť priamou konkurenciou pre zámorskú značku Tesla Model S.

Futuristický koncept elegantného štvormiestneho Gran Coupé zaujme nielen motoristických nadšencov na prvý pohľad. Mníchovská automobilka v prípade BMW i Vision Dynamics svojim dizajnom do istej miery nadväzuje na vlaňajší koncept Vision Next 100. Nie je však až tak odvážny a je na ňom vidieť, že má podstatne bližšie k sériovo vyrábanému modelu.

 

BMW sa v tlačových materiáloch k tomuto konceptu venuje celkom logicky predovšetkým dizajnu, pri ktorom majú byť jasne viditeľné odkazy na minulosť značky a zároveň vízie vecí budúcich. Koncept i Vision Dynamics má disponovať čisto elektrickým poh onným systémom. Ten má tomuto vozu umožniť akceleráciu z pokoja a stovku za 4,0 s a jazdu maximálnou rýchlosťou presahujúcou 200 km/h. Dojazd na jedno nabitie sa má pohybovať okolo 600 km.

BMW i Vision Dynamics, respektíve z neho vychádzajúci sériový model i5 je súčasťou najnovších elektrických plánov automobilky. Do roku 2025 chce nemecký výrobca ponúknuť 25 elektrifikovaných automobilov, z toho 12 úplne elektrických. Vedľa i5 sa bude jednať o elektrickú verziu SUV X3 pripravovanú pre rok 2020. BMW i je synonymom pre vizionárske automobily a nové poňatie prémiovej mobility je zamerané na trvalú udržateľnosť.

 

„BMW i je inovačnou silou pre BMW Group,“ vysvetľuje Klaus Fröhlich, člen predstavenstva BMW AG zodpovedný za vývoj. „Práve tu sa vizionárske riešenia a koncepty budúcnosti stávajú najskôr realitou. Ale BMW i je zdrojom inovácií a podnetov tiež pre naše ďalšie značky. BMW i Vision Dynamics nám umožňuje ukázať, ako by mohol vyzerať ďalší elektrický voz BMW. Práve pretváranie koncepčných vozov do reality je jednou zo silných stránok BMW.“

 

Inšpiratívny dizajn modelov BMW i ukazuje pokrokového ducha svoje značky. „S modelmi i3 a i8 sme navrhli revolučné auto do mesta a revolučný športový voz,“ dodal Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design. „Koncept BMW i Vision Dynamics teraz ukazuje, ako je možné prepojiť elektrickú mobilitu s typickými vlastnosťami BMW – dynamikou a eleganciou.“

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov