Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Pilot F1 Verstappen sa upísal stajni Red Bull do roku 2020

Vychádzajúca hviezda formule 1 Max Verstappen predĺžila s predstihom zmluvu s tímom Red Bull. Dvadsaťročný holandský pilot sa so stajňou s býkom v znaku dohodol na novom kontrakte do roku 2020.

Verstappen mal v Red Bulle zmluvu ešte na budúcu sezónu, avšak zrejme aj kvôli záujmu konkurencie o jeho služby sa vedenie stajne s rakúskou licenciou dohodlo s talentovaným jazdcom na kontrakte novom. „Red Bull mi vždy veril a podporoval ma v mojich cieľoch. Mám radosť, že budeme aj naďalej spoločne pracovať na tom, aby sme dosiahli dalšie úspechy,“ uviedol rodák z belgického Hasseltu.

Syn bývalého pilota Jose Verstappena zahájil kariéru v „efjednotke“ už v sedemnástich rokoch vo farbách tímu Toro Rosso. Počas svojej druhej sezóny v roku 2016 vymenil v sesterskej stajni Red Bull Rusa Daniila Kvjata a hneď prvý štart premenil v Barcelone na výhru. Vo veku 18 rokov a 228 dní sa Verstappen stal najmladším šampiónom v histórii F1.

Tento rok mladý jazdec vyznačujúci sa agresívnym a riskantným štýlom jazdy vyhral Veľkú cenu Malajzie a v priebežnom hodnotení seriálu majstrovstiev sveta figuruje a šiestej priečke. V priebehu necelých troch sezón v kráľovskej motoristickej triede dosiahol okrem dvoch prvenstiev ešte na ďalších osem pódiových umiestnení.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov