Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hrniec vedľa motora, hriankovač na stredovej konzole! Šéfkuchár bez čapice Jamie Oliver dostal Land Rover Discovery

Kto by nepoznal slávneho šéfkuchára bez čapice Jamieho Olivera? Šťastný otec štyroch detí je už pravidelným zjavom na televíznych obrazovkách i sociálnych sieťach po celom svete. Aj preto si zrejme britská automobilka Land Rover vybrala práve slávneho kuchára, ktorému na mieru zhotovila model Discovery s unikátnou pojazdnou kuchyňou.

 

 

Special Vehicle Operations (Špeciálna operácia vozidiel) je projekt od automobilky Land Rover, v rámci ktorého vyrába špeciálne edície SUV vozov s unikátnymi funkciami. Program vznikol len v roku 2014, ale už na ostrovoch stihli vyrobiť autá pre kultového módneho dizajnéra Paula Smitha, alebo špeciálny filmový voz Jamesa Bonda vo filme Spectre.

 

 
  

Ich najnovší model je vyrobený v spolupráci so 42-ročným šéfkuchárom „JO“, s ktorým premenili piatu generáciu modelu Land Rover Discovery na originálnu pojazdnú kuchyňu. Spolupráca však nevznikla len tak. Sympatický kuchár je dlhodobým zákazníkom a fanúšikom značky Land Rover.

 

 

Jamie Oliver pri navrhovaní nadhodil niektoré zdanlivo nerealizovateľné nápady, ale zdá sa, že tím z projektu SOV si s tým bez problémov poradil. Výsledný voz tak disponuje 15 kuchárskymi funkciami. Od záhradky s bylinkami, cez šporák uložený pri motore, stroj na zmrzlinu, integrovaný hriankovač na stredovej konzole až po externý rošt na opekanie pripevnený o masku motora.

 

 

„Nedržal som sa pri zemi a mal som veľké nároky, ale to, čo dokázali, mi vyrazilo dych. V skutočnosti som neveril tomu, že dokážu umiestniť hrniec vedľa motora a dávkovač olivového oleja do batožinového priestoru, ale ním sa to podarilo. Výsledkom je úžasné Discovery,“ nadchýnal sa Jamie Oliver, z ktorého sa vďaka kulinárskemu umeniu stal milionár.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov