Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tokyo Motor Show 2017: show & hudba

V dňoch 27. októbra až 5. novembra sa predstavia automobilové značky z Japonska, Európy a Ázie v Tokyu na 45. ročníku autosalónu, aby predviedli verejnosti svoje najnovšie autá a koncepty. Najväčší výrobcovia automobilov na svete predvedú to najlepšie, čím chcú obohatiť nielen  japonský automobilový trh.

Vo svete je rad veľkých medzinárodných automobilových  show. Ženeva je očarujúca, vládnu tam supercars a koncepty. Frankfurt a Paríž sú tie najväčšie, kde nemecké a francúzske značky predstavujú aj svoje vízie na najbližšie roky a svoje základné modeloví rady. A americké autosalóny v Detroite a Los Angeles robia to isté pre americký automobilový priemysel – zvyčajne s niekoľkými prekvapeniami.

Autosalón vTokyu by sme mohli opísať ako zábavný. Majú tu premiéry dôležité nové vydania japonských výrobcov a niektoré neobvyklé koncepty, ktoré pravdepodobne neuvidíme na európskych cestách.

Mazda

Matsuhiro Tanaka, vedúci európskeho výskumného a vývojového centra značky Mazda, potvrdil prezentáciu koncepcie RX-Vision na tohtoročnom autosalóne v Tokyu. A aj novú verziu pokračovania modelu RX-8.

Mitsubishi

Spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation (MMC) na 45. autosalóne v Tokiu oslávi svetovú premiéru svojho koncepčného modelu MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT. Vývojová štúdia elektromobilu naznačí pravdepodobné smerovanie vozidiel Mitsubishi Motors v najbližších rokoch.

Honda

Svetová premiéra športových konceptov EV budú špičkovými exponátmi v Tokyu. Debutovať tu bude Honda Urban EV Concept, Honda NeuV a úplne nový model CR-V. Nebude chýbať koncept osobnej mobility Honda NeuV a nový model CR-V – obe modely budú mať v Tokyu  svoje japonské debuty. Model NeuV bol prvýkrát odhalený v januári na CES 2017 v Las Vegas. Je ukážkou koncepcie elektrickej mobility.

     

Subaru

Spoločnosť Subaru dráždila jeden z jej exponátov v Tokiu s tmavými obrázkami nový koncept VIZIV Performance. VIZIV Performance má tvar športového auta, ktorý pripomína slávnu Imprezu WRX STi a mala by mať niektoré funkcie virtuálneho modelu Vision, ktorý je súčasťou série Gran Turismo. Subaru predstaví aj špeciálny model S208 WRX STi. Vyrobí sa len 450 automobilov tohto modelového radu a bude sa predávať v Japonsku prostredníctvom lotérie.

Suzuki

Suzuki chce prekvapiť automobilový svet s celým radom nových kompaktných konceptov automobilov v nadväznosti na blížiace sa 100. výročie značky. Na 45. toskyjskom autosalóne ukáže celý rad konceptov. Model E-Survivor bude hlavnou atrakciou Suzuki na tohtoročnej výstave. Kompaktný SUV má elektrický pohon s permanentným pohonom všetkých kolies a zasúvateľnou strechou, podobnou modelu X-90 z deväťdesiatych rokoch minulého storočia. Kompaktný krížový vagón XBEE (X VČELA) je ďalšou pozoruhodnou atrakciou Suzuki s tromi podobami, ktoré by mali pritiahnuť pozornosť buď mladších, alebo skúsenejšiu klientelu v závislosti od modelu.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov