Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ide do tuhého! Thajsko hostí tretí raz medzinárodný seriál TCR

Medzinárodné preteky série TCR (15. a 16. kolo) sa uskutočnia tento víkend 2. a 3. septembra  na medzinárodnom okruhu Buriram Chang v Thajsku po osemtýždňovej letnej prestávke.

Preteky v Burirame sa stali jednými z najobľúbenejších pre jazdcov a členov tímov, ktorí oceňujú najmodernejší medzinárodný okruh Chang,  navrhnutý Hermannom Tilkeom, aj pre srdečnú atmosféru, tvorenú miestnymi zamestnancami a fanúšikmv nemeckom i. Teší sa na ne aj Maťo Homola, ktorý tu chce nadviazať na úspešné preteky v nemeckom Oscherslebene, kde skončil na stupni víťazov. Rozloženie trate je vhodné pre preteky Touring Car, na ktorej je niekoľko ostrých zákrut a vracákov, ale aj dlhých roviniek, vhodných na predbiehanie, kde sa bepečne zmestia tri alebo štyri autá.

Na predchádzajúcich pretekoch TCR v Burirame v roku 2015 zvíťazili Pepe Oriola a Stefano Comini, vlani predviedli napínavý duel Oriola a Nash.

Boj o titul TCR International Series Drivers určite poznačí súboj  prvých štyroch jazdcov v celkovom poradí, ktorých delí iba deväť bodov. Jean-Karl Vernay zatiaľ vedie so 153 bodmi, o dva body pred Attilom Tassim, ktorý sa dostal medzi špičku po dvoch víťazstvách  na domácom Hungaroringu. Roberto Colciago a Stefano Comini sú v súčasnosti na tretej a štvrtej pozícii s mankom osem a deväť bodov. Za hlavným kvartetom je Pepe Oriola piaty, jeho 110 bodov ho stále udržiava v boji o celkové prvenstvo.Týchto päť pretekárov riadi štyri rôzne modely automobilov: Volkswagen (Vernay), Honda (Tassi a Colciago), Audi (Comini) a SEAT (Oriola).

Všetci ostatní súťažiaci majú len teoretické šance v boji o titul.

Podujatie v Burirame sa bude jazdiť aj ako 7. a 8. kolo TCR Thajska a šesť miestnych súťažiacich si zajazdí počas medzinárodnej série.

Celé preteky na Chang International Circuit bude možné sledovať naživo na internete na www.tcr-series.com a www .tcr-series.tv.

Medzinárodná sériaTCR odštartuje v sobotu 2.9. dvomi 30-minútovými tréningovými jazdami a kvalifikáciou, rozdelenou na Q1 (20 minút) a Q2 (10 minút). Dvoje preteky sa uskutočnia v nedeľu v skorých popoludňajších hodinách.

TCR v Buriram

Dĺžka jedného kola: 4,54 km

Preteky: 14 kôl

Časový harmonogram:

Sobota, 10:30/11 00 Voľný tréning 1

Sobota, 12:30,13:00 Voľný tréning 2

Sobota, 15:30/16:05 Kvalifikácia (Q1 + Q2)

Nedeľa, 14:30 Preteky 1

Nedeľa, 16:05 Preteky 2

Všetky časy: GMT +7

2017 TCR International – kalendár

  1. septembra – medzinárodný okruh Chang, Buriram (s TCR Thajsko)
  2. októbra – okruh Zhejiang, Čína (s TCR Asia & TCR China)
  3. novembra – okruh Yas Marina v Abu Dhabi

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov