Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Elektrické automobily Nio dostanú finančnú injekciu

Čínsky startup Nio, ktorý pripravuje elektromobily budúcnosti, dostal nového investora. Je ním technologický gigant Baidu, ktorý vložil do spoločnosti 600 miliónov dolárov (534,902.380 eur).

 

Spoločnosť Nio sa rozhodla vyvinúť úžasné elektromobily, a tak založila startup, do ktorého hľadala investorov. Tí sa našli napríklad v spoločnosti Tencent alebo u Williama Li z Biauto. Technické a výskumné zázemie potom zase u ľudí, ktorí predtým pracovali pre Teslu alebo Apple.

 

Nio tak pripravilo auto s názvom EP9, z ktorého sa okamžite stal trhák svetových médií. Autmobil sa totiž bleskovo predviedol ako veľmi rýchly, a to dokonca aj bez šoféra, keď na Nürburgringu pokoril rekordy.

 

A tak tento športovo-technický úspech znamenal aj úspech finančný, ktorý môžu závidieť aj zavedené firmy. Baidu, technologický gigant, ktorý svoje peniaze generuje predovšetkým prostredníctvom rovnomenného internetového vyhľadávača, poslal do Nio veľký balík peňazí.

 

Tie firma využije na ďalší rozvoj, predovšetkým na dokončenie vývoja ďalšieho elektrického vozu Nio Eve, ktorý je predsa len trochu ľudovejší, než EP9 s tisíc-kilowattovým pohonom. Nový hatchback by s pomocou tejto finančnej injekcii mal byť pripravený pre výrobu do roku 2020.

 

 

Napokon, časť peňazí bude použitá aj na jeho vývoj a hlavne na prípravu vozu pre výrobu a distribúciu zákazníkom, ktorí už netrpezlivo očakávajú, až vyskúšajú jeho úžasné charakteristiky, ako je napríklad zrýchlenie z 0 na 200 km/h za 7,1 sekundy a maximálna rýchlosť je 313 km/h.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov