Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


IVECO: nový Stralis X-WAY

IVECO predstavilo nové nákladné vozidlo pre stavebníctvo Stralis X-WAY s najvyšším užitočným zaťažením vo svojej triede a špičkovou technikou.

Na slávnostnej udalosti v madridskom závode spoločnosti IVECO pri udeľovaní zlatej medaily World Class Manufacturing predstavili úplne nové vozidlo Stralis X-WAY, ktoré dorazí na európsky trh v septembri. Je perfektné pre nasadenie na cestách, kde je potrebná pohyblivosť, aj v ľahkom teréne. Kombinujúcim efektivitu využitia paliva vyvinutú v IVECO a bezpečnostné technológie so zvýšením robustnosti podvozku tejto značky.

Pierre Lahutte, prezident spoločnosti IVECO, uviedol: „V našom novom modeli X-WAY sa spája preslávená robustnosť podvozku modelu Trakker so všetkými funkciami na úsporu paliva a bezpečnostnými technológiami nového vozidla Stralis v balíku pre využitie na cestách a ľahkú terénnu mobilitu. Ponúka všetky výhody výkonu a komfortu našich najvyspelejších diaľkových cestných nákladných vozidiel, ako je najnovší model XP, spolu s robustnosťou nášho najodolnejšieho terénneho vozidla. S modelom X-WAY naši zákazníci jednoducho zdolajú aj „posledný kilometer“ nerovného a občas aj náročného terénu pri dodávkach na staveniskách.“

Stralis X-WAY posúva hranice v oblasti výnimočne nízkej pohotovostnej hmotnosti, ktorá v kombinácii s robustným podvozkom zaisťuje najlepšie užitočné zaťaženie na trhu v tejto kategórii, vo verzii Super Loader (SL) podvozku 8×4 dosahuje pohotovostnú hmotnosť len 9 ton – najnižšia v celom odvetví.

Úsporné výkonné motory

Široká ponuka vysoko výkonných motorov dostupných v troch zdvihových objemoch (9, 11 a 13 litrov) ponúka riešenie pohonu vhodné pre každú misiu – všetky motory prinášajú výnimočnú kombináciu hospodárnosti paliva a dynamiky. Technológia motora HI-SCR bez EGR a bez nútenej regenerácie dramaticky znižuje emisie, zvyšuje efektivitu využitia paliva a znižuje náklady na údržbu vozidla. Je určený predovšetkým pre stavebné prepravné misie, ktoré sa často konajú v mestských prostrediach, kde sú systémy s EGR postihované tvorbou sadzí. Absencia EGR prináša navyše benefit v rámci vyššieho užitočného zaťaženia, pretože odstraňuje zbytočné kilá.

Úspora nákladov

Moderná technika, dlhé servisné intervaly a odolnosť na ceste u nového Stralis X-WAY majú za následok úctyhodné úspory v rámci nákladov na údržbu. K ďalšej úspore prispieva nový brzdový systém integrujúci kotúčové brzdy a SEB pre úsporu obloženia bŕzd. Keď tieto faktory pripočítame k výnimočnej hospodárnosti paliva, získame excelentné celkové náklady na vlastníctvo.

Technika znižujúca spotrebu paliva zahŕňa napríklad HI-CRUISE a SMART komponenty motora, ktoré prispievajú k zníženiu spotreby paliva o 11,2%, potvrdenej vedúcou svetovou spoločnosťou v oblasti technických služieb TÜV SÜD na cestnom nákladnom vozidle XP.

Modulárny koncept vozidiel orientovaný na dopravnú úlohu pri novom Stralise X-WAY prináša absolútnu flexibilitu v prispôsobení sa špecifickým požiadavkám na nadstavby. Ponúka výber ťahačov a podvozkov na dostavbu, variantov náprav, variant pruženia, vybavenie vozidla, kombináciu motorov a prevodoviek, hydropohon prednej nápravy Hi-Traction, širokú ponuku pomocných pohonov pre veľký rozsah od cestných do terénnych nasadení. Široký výber vlastností a komponentov, konštrukčná pevnosť a nízka pohotovostná hmotnosť z neho robí vozidlo, ktoré môže byť nakonfigurované pre široké spektrum misií.

 

Stralis X-WAY ponúka výber z denných kabín AD spaciu kabínu AT s nízkou alebo strednou strechou a pre absolútny komfort spaciu kabínu AS, ktorá bola navrhnutá pre vodičov v medzinárodnej doprave pri novom Stralis XP. Vodiči sa tak budú cítiť rovnako pohodlne a bezpečne pri dlhších cestách na ceste aj pri kratších jazdách pri nakládke alebo vykládke na stavenisku.

Vozidlo je vyrábané v automoblke IVECO v Madride, v prvej výrobnej továrni spoločnosti CNH Industrial Group, ktorá získala Zlatú úroveň v rámci World Class Manufacturing programu, jedného z najvyšších štandardov pre integrovaný manažment výrobných tovární a procesov.

Stralis X-WAY bude k dispozícii v dílerstvách IVECO v celej Európe od septembra 2017 a bude súťažiť o prestížne ocenenie “Truck of the Year 2018”.

IVECO (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov