Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Voz Mini Superleggera Vision uvedú na trh začiatkom budúceho roka

Fanúšikovia kultovej britskej automobilovej značky Mini sa majú na čo tešiť. Podľa ostrovných médií totiž atraktívny koncept kabrioletu Mini Superleggera Vision uvedú na trh začiatkom roka 2018.

 

Už samotný koncept Mini Superleggera prijala motoristická verejnosť veľmi pozitívne na celom svete. Ľuďom sa nepochybne páči viac štýlový „look“ ako zvyčajne a súčasne prísľub, že jazdné vlastnosti a ovládateľnosť vozu budú ešte lepšie ako sú zvyknutí u klasického Mini. A to je skutočne sľubná kombinácia.

 

Exkluzívny otvorený automobil je výsledkom spolupráce automobilky Mini a talianskeho výrobcu karosérií Touring Superleggera. Firma Touring Superleggera je od roku 1926 predným priekopníkom v oblasti automobilového designu a výroby karosérií na mieru. Patrí medzi málo podnikov, ktoré dokážu zaistiť celý výrobný proces pod vlastnou strechou.

 

 

Mini Superleggera Vision jazdí na elektrický pohon. Špecialitou sú ručne tvarované plechy karosérie na ráme. Pre tento koncept s elektrickým pohonom sú typické krátke previsy s kolami v rohoch karosérie a relatívne dlhý rázvor. Po automobiloch Mini zdedil guľaté svetlomety a šesťuholníkovú masku chladiča.

 

Exteriér a interiér vozu sú navzájom prepojené. Opticky ich delí len línia z lešteného hliníku, ktorá sa tiahne pozdĺž celého vozu. Prístrojová doska je tvorená z jedného kusu hliníkového plechu a ukazuje, ako by vypadalo vozidlo bez lakovania.

 

 

Okrem analógových hodín sa v interiéri nachádza aj videokamera. Je umiestnená medzi sedadlom šoféra a spolujazdca a jej úlohou je zachytiť neopakovateľné momenty z ciest. K tradičnému ručnému majstrovstvu sa hlásia aj dvere a športový troj-ramenný volant. Časti štruktúry dverí a grafika svetiel poukazujú na britský pôvod štúdie.

 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov